pietricica turism

vama albitaPolițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au întocmit lucrări penale pe numele a doi cetățeni moldoveni care încercau să scoată din țară autoturisme de lux, utilizând documente false, se menţionează într-un comunicat de presă.

“În data de 31 mai, în jurul orei 15.30, la P.T.F. Albița/ I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru a ieși din țară, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, cetățeanul din Republica Moldova Vadim R., în vârstă de 27 de ani. În data de 1 iunie a.c., în jurul orei 22.00 s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, cetățeanul din Republica Moldova Pavel C., în vârstă de 27 de ani, care conducea un autoturism marca Audi Q7, înmatriculat în Italia. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea taloanelor și a certificatelor de inspecție tehnică periodică prezentate la control, lucrătorii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentele nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false. Pe numele celor doi bărbați, polițiștii de frontieră au întocmit lucrări penale pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, inspector de poliție Irina Mirică.

Tot polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Albița au întocmit lucrări penale pe numele a doi bărbați, cetățeni din Republica Moldova care conduceau autoturisme ce nu aveau drept de circulație pe drumurile publice din România.

“În data de 31 mai a.c., în jurul orei 01.00, la P.T.F. Albița/ I.T.P.F. Iași, s-a prezentat la controlul de frontieră cetățeanul din Republica Moldova, Iurie C., în vârstă de 40 de ani, conducând un autoturism marca Kia. În aceeași zi, în jurul orei 17.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, cetățeanul din Republica Moldova Victor C., în vârstă de 27 de ani, care conducea un autoturism marca BMW. La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, lucrătorii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au stabilit că cele două autoturisme au inspecția tehnică periodică expirată. Pe numele celor doi bărbați, polițiștii de frontieră au întocmit lucrări penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România”, a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, inspector de poliție Irina Mirică. (ZCH NEWS)