Cei 290 de copii de la Școala gimnazială ”Nicu Albu” din Piatra Neamț mănâncă, de o săptămână, prânz rece, adus de acasă. Ca și gustarea de la pauza mare, prânzul este servit în sălile de clasă. După scandalul izbucnit în urma îmbolnăvirii mai multor copii care au mâncat brânză cu Escherichia Coli și rezilierea contractului cu firma de catering care asigura masa de prânz copiilor și cadrelor didactice, astăzi, 23 noiembrie, Asociația Părinților urmează să aleagă un alt furnizor.

Ședința este programată la ora 17:00, Corina Brăescu, președinta asociației, dându-ne asigurări că reuniunea este publică: “Au fost invitați reprezentanți ai părinților de la fiecare din cele 12 sau 14 clase care servesc masa de prânz la școală, pentru a putea alege un furnizor care să mulțumească pe cât mai mulți părinți. Furnizorii vin la ședință cu documentele, fără mostre. Din punctul meu de vedere, ședința este publică“.

Până se va alege furnizorul, până ce elevii vor putea din nou să servească prânzul în condiții sănătoase și sigure, mai sunt de rezolvat câteva aspecte, foarte importante. Cum este cel privind dezinfecția ce trebuia făcută în cele două săli de mese ale școlii, așa cum a recomandat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț, după ancheta epidemiologică. “Noi am recomandat dezinfecția sălilor de mese și a sălilor de clasă, examene coproparazitologice pentru personalul școlii, dar nu au făcut dezinfecția prin instituția noastră“, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț.

Dezinfecția în școală nu s-a făcut nici prin altă firmă. Motiv pentru care sălile de mese stau închise. Iar elevii mănâncă în clase, inclusiv copiii de grădiniță, pentru că “școala asigură spațiul și personalul didactic care supraveghează elevii în sălile de mese, nu avem personal specializat pentru servirea mesei“, precizează Daniela Domnica, directoarea școlii ”Nicu Albu”.

În același timp, “dezinfecția sălilor de mese trebuie făcută de furnizorul care asigură masa, acesta are obligații privind curățenia și igiena în sălile de mese, conform contractului. Școala are contract cu Salubritas pentru dezinfecția care se face de 4 ori pe an și ori de câte ori este nevoie, în toată școala“, adaugă directoarea Daniela Domnica.

Așa că sălile de mese rămân, în continuare închise, iar dacă diseară părinții nu reușesc să se pună de acord în privința noului furnizor și vor trebui să mai facă o ședință, nici dezinfecția nu se va face. Pentru că, în rest, directoarea școlii dă asigurări că “s-a făcut dezinfecția conform recomandării DSP“. (C.I.)

2 COMENTARII

  1. De ce e specificat doar Firma care aducea mâncarea si nu si furnizorul de la care a cumparat acea brânză?

Comments are closed.