Ieri, la Roman, a avut loc inaugurarea unui nou obiectiv sportiv realizat din fondurile ale Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, pe vremea când acesta era condus de deputatul Elena Udrea, care candidează pentru un nou mandat la alegerile de pe 9 decembrie pentru o funcție în Camera Deputaților pe Colegiul 4 Roman – Ion Creangă. Este vorba de inaugurarea sălii de sport de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman, o sală polivalentă care va permite atât antrenarea copiilor care învață la acest liceu, cât și desfășurarea unor competiții sportive de talie națională.

La inaugurare au fost prezenți primarul Laurențiu Leoreanu, fost director al Colegiului Tehnic „Miron Costin” și deputatul Elena Udrea, amândoi subliniind importanța bunei înțelegeri de până acum și dorința ca și pe viitor să lege parteneriate care să ducă la dezvoltarea orașului. Edilul Romanului a vorbit despre dorința sa, în calitate de director al unității de învățământ, de a oferi elevilor și profesorilor colegiului posibilitatea ca orele de sport să se țină într-un spațiu modern. „Nu sunt bucuros doar că mă simt aproape elevi, ci și pentru că s-a realizat un vis al meu. Am fost 19 ani profesor aici, din care 11 ani în funcție de conducere. De pe acea vreme mi-am dorit să construiesc această sală. Împrejurările de atunci nu mi-au fost favorabile, însă când am ajuns primar mi-am spus că voi face ca acest vis al meu, al elevilor, părinților și al cadrelor didactice să se realizeze”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Edilul Romanului a recunoscut faptul că realizarea acestui obiectiv nu ar fi fost posibilă fără bani de la Ministerul Dezvoltării, contract pe care Elena Udrea l-a semnat pe vremea când era ministru. „Am depus proiectul la MDRT și am rugat-o atunci pe doamna ministrul Elena Udrea să înțeleagă că această sală va fi un mijloc didactic extraordinar pentru acest colegiu, unul dintre cele mai mari din județ. Doamna Elena Udrea a fost de acord, a semnat finanțarea și acum Romanul se poate bucura de această sală de sport”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Clădirea este dotată cu vestiare, sală de materiale sportive, dispune de 155 de locuri în tribună și 25 de locuri în tribuna oficială. Costurile investiției sunt de circa un milion de dolari. „Este o realizare nu pentru că a fost un vis al meu, ci pentru că tinerii aveau nevoie e o astfel de sală și vă spun cu toată sinceritatea că fără Elena Udrea nu putea fi terminată”,  a precizat primarul Laurențiu Leoreanu.

Deputatul Elena Udrea, prezent la inaugurare, a declarat că cea mai mare bucurie a unui politician adevărat este să poată lăsa ceva în urma sa. Astfel, această sală de sport de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman este un alt obiectiv care s-a finalizat prin parteneriatul pe care, încă de acum trei ani și jumătate, l-a încheiat cu întreaga comunitate din Roman. „Nu este o bucurie mai mare pentru mine ca fost ministru decât să mă întâlnesc cu cei pentru care am putut face ceva. A fost o solicitare a fostului director al liceului – primarul Laurențiu Leoreanu – care ne-a explicat necesitatea construirii sălii. La minister, închisesem programul pentru săli de sport, dar am înțeles nevoile acestei comunități, astfel încât am decis să construim această sală, una din cele 15 săli din mandatul meu de ministru. Am fost criticată pentru dorința mea de a construi săli de sport, dar altfel nu poți face mișcare, nu poți avea o viață sănătoasă. Când am ajuns ministru – la finele lui 2009 – erau terminate 1.000 de săli de către guvernele anterioare și începută construcția pentru alte 300. În mandatul meu s-au făcut de la cap la coadă doar 15 săli, pentru că, din cauza crizei, am redus programul. Totuși, insist pentru necesitatea existenței acestor săli de sport și mă bucur că am reușit să construiesc, împreună cu primarul Laurențiu Leoreanu, această sală la Roman”, a precizat deputatul Elena Udrea.

Articolul precedentVasile Baghiu a primit premiul “Liviu Rebreanu”
Articolul următorLa Miercurea Ciuc, folclor nemţean de Ziua Unirii