Șăfi, miniștri și docomente, ZCH NEWS - sursa ta de informații

După ce ne-o vizitat regiunea ca să vază cum stă treaba cu gunoiele, doamna ministru Plumb o aflat pă niște surse că la o aruncătură de băț este și-o mândrețe de fabrică de oloi pentru cele de post și salăți, fapt pe care l-am semnalat și noi la momentul ăla. Ca să nu zice lumea că nu-i sensiblă la problemurile dă mediu, doamna ministru l-o îndemnat pe șăfu de mediu să vază dacă fabrica este cușher cu poziția în zonă. Acuma, șăfu` de la mediu, fiind prins cu trebi până peste creierul mare, n-o avut când se duce, că toamna se mai pun murături, se aduc lemne la gospodărie, bașca se umblă la butoaie. În traducerea liberă a lui ăsta den mijloc, șăfu`ăsta o bolmojit-o cu vizita până o intrat fabrica în revizie și ia acte la verificat dacă ai de la cine. Cumătru zice că trebuia să deie la presă oarece informare de treaba asta, dar dom` șăf tace chitic, de unde am dedus noi pă firu` roș că ori nu i-o dat voie doamna Plumb ori nu are grija uleiului.

O altă dumă parcă ruptă bucățică den prima ne zice de șăfu` de la cei ce dau de lucru la cei ce nu au. Că cică, mnealui ține o țidulă cu un tabeloi plin cu firme care au de dat bănet îndărăt la stat pe un oarece program de subvenții. Distinsu` dom`derector o făcut de bine și s-o dotat cu purtător de cuvânt, așa că dacă întrebăm de oarece docoment suntem trimiși la o simpatică doamnă ce poartă același nume cu distinsu` șăf. Acuma nu comentăm treaba asta, că nu ne băgăm la rudenii, dar ne punem mari semne de înteabare dacă nu comva și domnu pomenit să nu fie în eclipsa fustei doamnei ministru de resort, de nu vrea să ne arate cine are de dat bănet îndărăt. Cumătru zice că o așteaptă pe doamna menistru aici și o să întrebe una alta.

O șpionetă rurală ne-o sunat să ne anunțe că la o premărie destul de mașcată, o duduie secretară s-o săturat de atmosfera de lucru cu premarele, a se ceti că-i una care poate fi greu de suportat, și s-o hotărât să degușeze la parchet despre fel de fel de lucruri nepotrivite pe care dom` premare le face cu maximă abnegație. Acuma, noi dăm numai semnalul. Că dacă este cine știm noi, se lasă cu scandal cât Cozla și mare lucru dacă nu o să-și încheie mandatu` înainte de soroc. Cumătru zice că dacă madam duduia o dă la pace, o să vedem o promovare den picioare pentru revoltata damă și vizite mai dișcrete pren oarece locante situate la cel puțin cinci zeci de km de primărie. Oricum urmărim sobiectu` că e zemos.

Articolul precedent“Sosit-a ziua cea Sfântă”
Articolul următorSe face frig