În județul (autointitulat turistic) Neamț, grija față de obiectivele de vizitat din zonă ar trebui să fie pe primul plan, fie și numai în privința semnalizării rutiere. Mai ales în zona Târgu Neamț, cu accent pe comuna Grumăzești, loc cu puternică rezonanță istorică contemporană. Mai ales că indicatoarele distruse ghidau turiștii spre Casa Memorială Alexandru Vlahuță sai Mănăstirea Văratec.

Spre exemplificare, Indicatoarele de pe DJ 155J, la intersecţia dintre satul Topoliţa cu satul Grumăzeşti sunt distruse şi puse la pământ de o bună perioadă de timp. Poliţia Târgu Neamţ a făcut o solicitare încă din decembrie 2019 către direcția de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean să remedieze problema. Mai ales că lipsa unor indicatoare de semnalizare în respectiva curbă a provocat de-a lungul timpului numeroase accidente.

„În luna decembrie a anului trecut am informat Direcţia de Drumuri Judeţene, că în intersecţia DJ 155I, cu DJ 155J, de pe raza comunei Grumăzeşti, sat Topoliţa, că indicatoarele de semnalizare curbă periculoasă şi de orientare sunt distruse. Ocazie cu care am solicitat amplasarea unui indicator cu limitare viteză de 30 km pe oră, pe ambele sensuri ale DJ 155J şi înfiinţarea unei treceri pentru pietoni, întrucât, în zona respectivă există şi un supermarket dar şi o staţie de autobuz. Respectiva zonă este populată şi este necesară prevenirea unor evenimente rutiere neplăcute”, a declarat agentul şef Gheorghe Sava din cadrul Formaţiunii Rutiere a Poliţiei Târgu Neamţ.

În urma solicitării Poliţiei Târgu Neamţ, răspunsul a venit foarte repede, după mai bine de două luni: ”Referitor la adresa d-stră nr. 279307 din 2019 cu privire la o mai bună semnalizare rutieră a intersecţiei DJ 155I cu DJ 155J, pe raza comunei Grumăzeşti, sat Topoliţa vă comunicăm următoarele:

În urma deplasării pe teren a factorilor responsabili din cadrul Direcţiei Investiţii Programe şi Infrastructură Rutieră şi a SC Drupo Neamţ SA, s-a constatat necesitatea montării unor indicatoare rutiere distruse/deteriorate la intersecţia DJ 155I cu DJ 155J sat Topoliţa. De asemenea, se justifică amplasarea unei treceri pentru pietoni şi montarea de indicatoare de limitare 30 km pe oră, în apropierea intersecţiei mai sus menţionate unde se află un supermarket şi o staţie de autobuz.

 Indicatoarele rutiere şi marcajul la trecerea pentru pietoni, vor fi amplasate în cel mai scurt timp de către SC Drupo Neamţ SA, în baza programului de întreţinere şi reparaţii drumuri judeţene pentru anul 2019-2020, în limita fondurilor disponibile.”

După cum vedeți, un funcționar bine plătit a copiat, ca argumentare, chiar adresa poliției și a trimis un răspuns inodor și incolor. Problema este că indicatoarele nu au fost schimbate în ciuda cererii Poliției, a adresei din Consiliul Județean și a pericolului de accidente. Și rețineți, e vorba despre comuna Grumăzești! Ce să ne mai așteptăm la alte localități care nu au în nici un fel influență în Consiliul Județean?

C.T. STURZU

Articolul precedentVIDEO: În Neamț nu sunt cazuri. Femeie suspectă de coronavirus la Suceava, transferată la Iași. Pacienta scăpată de pe targă
Articolul următorClubul Bao Roman serbează 30 de ani de la înfiinţare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

3 COMENTARII

  1. SI cu ce -i de vina Arseni ca indicatoarele au fost distruse ???hai sa fim serioși cei de la drupo nu au trecut pe acolo sa vadă ,zilnic au sarcina de a inspecta toate traseele din administrare!!!

Comments are closed.