papagalii fara bilet

Ăsta den mijloc când nu râde, vorbește singur la oglindă, că se vază dacă e bun de primar. Că o văzut el pă junele șăf de la pesedeu cum s-o dus la teveu la dom` Gigi (să trăiț`), după ce și-o făcut curaj cu cinzeacă dă rachiu imperialist primit pă persoană fizică. Și numa` ce-o apărut pe sticlă și dă-i să-l scuture pe șăfu` de la cejeu, (dom` Culiță, rășpecte gheboase!) ba de una ba de alta. Că se face că n-aude când își propune câte un cleient în fotel dă conducere, că apa e prea eftină, că la șpetal nu-i pus cine trebe prin concurs și o grămadă de socoteli care nu-i merg bine la pipota lui de șăf la pesedeu. Acuma, noi știm că dom` Culiță e-n răzbel cu prețu` la apă, că mulți amărășteni din județ s-or apuca de băut rachiu când or vedea la ce preț să vinde apa de ploaie. Și ne mai gândim cam câtă carne o să inghită junele șăf de pesedeu și premarii de supt ordine, când o să vină ziua plății la apă, că sigur o să trebuiască să lase la frigideri și pentru alegerile de peste tri ani. Așteptăm să videm dacă dom` Culiță o să-l scuture pe june, da` la televiziunea lui dânsu`, că parcă se lansează moda din povești: în săbii să ne tăiem ori în ecrane să ne pălmuim… Doamne ferește!

 Da` să vedeți alta. Ne-o zis o cotobatură ce se oploșește pe la Parchet că mare lucru dacă nu cumva se ticluiesc niște dosăroaie cât soba despre moșmandele de la ăștia de scumpesc apa ca pe vin. Ea săraca n-o văzut decât pe-o dungă niște nume scrise cu creionu chimic, ba a lu` fostu` derector, ba a prezentului, bașca și la întreg consiliul dă administrație, care o fluierat în biserică. Acuma, nu știm dacă o să fie cu zurgălăi, că până acuma cam tot ce-o fost de chiuit pe la presă, s-o ținut la dos, ferit dă obiective, pixuri, reportofoane și alte daraveli den domeniu. Însă mare lucru să nu fie dosarele astea, un fel dă motiv de astupat vorbirea când nu trebe.

 Nu tre să vă spunem noi că, lupu-și schimbă păru` și păstrează năravu`, ca să nu credeți că umblăm cu sora mai mare vopsită. Așa că, să nu vă speriați dacă în ograda lui dom` premare al nost`- nea Gigi, s-o vândut Rapid` – n-o să mai videți urmă dă pedele. Că cică o vinit ordin dișcret de la comandantu`, ca până la data cutare, să se înlocuiască portocaliu cu sămnele mișcării de dreapta din ghemuit în depărtat pă după vișin. Acuma ne întrebăm dacă dom` Gigi are poftă dă mișcare spre dreapta cui trebe ori s-o săturat de pedeleu ca de zeamă de leuștean acrită cu măcriș, că știm noi că nu se are la pipotă cu o seamă dă șefi de la capitală. Plus de asta, poate se apucă și dă marinarie, că apă este și-n lac, și-n municipiu, și la robineturi. Problema e de bărci, corgouri și șlepoaie, care momentan credem că-s trase tot pă dreapta la umbră, ca să mai crească Cuejdiul la miez. Nu-i bun?

Articolul precedentDochia – viceprimar nou, dar cu experiență…
Articolul următorInundații în estul județului