0:00

Să hrănim și câinii vagabonzi? Bătălia juridică merge mai departe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAsociaţia „Youth for Neamţ” a dat în judecată Consiliul Local Piatra-Neamţ pentru că nu a dat încă o hotărâre( adaptată la realități) care să stabilească cheltuielile de întreţinere în adăpostul public a câinilor fără stăpân pentru adopţii la distanţă. Asta, după ce, în mai anul acesta, asociaţia a cerut retragerea proiectului de hotărâre cu această temă pe motiv că datele pe care acesta se baza nu erau reale. Primarul Andrei Carabelea a retras atunci proiectul.

Pe 3 octombrie, Judecătoria Piatra-Neamţ, prin Secţia a II-a Civilă Contencios Administrativ şi Fiscal, a pronunţat o primă sentinţă, în care, admite în parte cererea asociaţiei. A respins însă cealaltă solicitare prin care asociaţia cerea obligarea CL Piatra-Neamţ la plata unei amenzi şi a unor penalităţi de întârziere de 100 de lei/zi.

Să hrănim și câinii vagabonzi? Bătălia juridică merge mai departe, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Decizia instanţei poate fi atacată prin recurs la Tribunalul Neamţ – Secţia II Civilă, Contencios Administrativ şi Fiscal.

Într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre, Asociaţia  „Youth for Neamţ” afirmă că solicitarea cu amenda şi penalităţile „a fost doar un mijloc de a încerca să se obţină cât mai repede emiterea HCL, urmând ca banii respectivi să fie folosiţi pentru finanţarea campaniilor de sterilizare„.

Detalii despre modalitatea de adopţie la distanţă găsiţi aici.

Angela Croitoru

Articolul precedentIresponsabil! Șoferul microbuzului școlar de la Botești a fost prins băut la volan
Articolul următorUrsoaica cu pui a revenit la Poiana Teiului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.