Este pentru a doua oară de la începutul acestui an când consilierii locali, la solicitarea conducerii S.C. Parking, vor trebui să supună dezbaterii și să aprobe sau să respingă creșterea prețului pentru închirierea unui loc de parcare de reședință.

Motivarea celor de la Parking este aceeași, și anume că au crescut salariile și rata inflației. Dacă plenul Consiliului Local va fi de acord, după ședința de vineri, 22 iunie, pietrenii care doresc să-și închirieze un loc de parcare de reședință vor trebui să achite 165 de lei pe an, cu 23 de lei mai mult față de cât se achită acum. Nici locurile de parcare pentru persoanele juridice nu au fost uitate. Un loc va costa 350 de lei, față de 342 de lei cât costă în prezent. Tariful de deblocare va fi majorat la 50 de lei, iar taxa pentru ridicarea unui autoturism va fi de 300 de lei.

În luna aprilie același proiect de hotărâre a fost supus dezbaterii Consiliului Local Piatra Neamț însă majoritatea consilierilor i-au dat vot negativ. Deși cere aprobarea majorării tarifelor, societatea Consiliului Local care administrează locurile de parcare de reședință din oraș, Parking, nu a reușit nici până la această dată să refacă marcajele pentru toate locurile de parcare de reședință din oraș. (E.C.)