Copiii care ajung la Pediatrie cu recomandare pentru radiografie vor fi investigați în alte locuri, în următoarele două luni, cât timp aparatul de radiologie din pediatrie va fi oprit temporar, din cauza lucrărilor de reabilitare la ultimul corp al secției.

Investigațiile radiologice pentru copii vor fi făcute în Laboratorul radiologic din pavilionul chirurgical, la cel din pavilionul vechi și în policlinică.

Astăzi, 17 iulie, s-a verificat soluția tehnică la care s-ar putea apela pentru protejarea aparatului, pe timpul lucrărilor. Fizicianul Zizi Burghelea, responsabil cu activitatea radiologică a spitalului, a explicat că aparatul din Pediatrie nu va fi mutat, ci vor fi redirijate doar investigațiile necesare pacienților spre celelalte 4 aparate existente în spital. ”Se pregătește un spațiu de depozitare a unor componente, pe perioada lucrărilor de reabilitare. Conform proiectului de reabilitare a secției Pediatrie, trebuie schimbate coloanele de transport apă și agent termic din ultimul corp ce trebuie reabilitat, coloane care trec prin laboratorul de radiologie din secție. Cum lucrarea înseamnă mizerie și praf, fiindcă se lucrează și la instalația electrică, s-a luat decizia, la nivelul conducerii, de suspendare pe două luni de zile a activității de radiologie. Pentru asta am fost astăzi acolo, au fost și electricienii, fiindcă se apelează la serviciile unei firme autorizate care a cerut să vadă configurația de cabluri din laborator. Dar au fost și doamna manager și directoarea economică, și domnul Dan Vasile Constantin, tocmai ca să vedem care e amploarea lucrărilor și ce se poate face ca să nu fie afectat aparatul radiologic. Vor fi mutate doar niște componente relativ mobile ale aparatului, spre centrul încăperii, pentru a fi protejate împreună cu aparatul, fiindcă orice fir de praf sau lovire poate deteriora echipamentul. Nu este nevoie de avizarea CNCAN în acest caz, fiindcă nu se schimbă destinația aparatului și nici nu este mutat”.

Realizarea investigațiilor radiologice în spital pentru pacienții Pediatriei nu ar presupune, mai spune fizicianul Zizi Burghelea, decât o serie de măsuri interne organizatorice, inclusiv pentru respectarea normelor epidemiologice. (C.I.)

Articolul precedent500 de semnături împotriva infractorilor din rândul țiganilor
Articolul următorConflict între oameni de la munte: tăiat cu toporul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.