0:00

Cunoscutul pictor și profesor Puiu Gheorghe Vadana s-a stins, la vârsta de 88 de ani. A absolvit, la 36 de ani, Facultatea de Arte Plastice Iași, în 1967, clasa profesorului Adrian Podoleanu. A fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Prima sa expoziție la Piatra Neamț a avut loc în anul 1978.

Cu o prolifică activitate artistică și socială, Puiu Vadana a fost profesor, unul dintre cei care s-a zbătut pentru înființarea Liceului de Artă „Victor Brauner”, în anul 1991. A fost director de școală, inspector școlar și lider de sindicat. Activitatea didactică a desfășurat-o între anii 1967-1993. Numele său apare în Enciclopedia oamenilor de seamă din Europa din anul 2012. În anul 2018 a fost distins cu titlul Cetățean de Onoare al municipiului Piatra Neamț. Lucrările sale au apărut în numeroase expoziții de grup din țară și din străinătate, dar se regăsesc și în colecții particulare din Rusia, Moldova, Germania, Israel, Belgia, Spania, SUA, Venezuela sau Canada. A avut expoziții personale la Poiana Teiului, Târgu Mureș, Strasbourg.

Puiu Gheorghe Vadana s-a născut pe 3 februarie 1931 la Poiana Teiului, județul Neamț. Membrii Uniunii Artiștilor Plastici din România Fliala Neamț anunță cu tristețe și durere în suflet că a încetat din viață pictorul Gheorghe Vadana, artist cu o personalitate complexă, pedagog desăvârșit, cetățean de onoare al Municipiului Piatra-Neamț. (C.I.)

Articolul precedent36 de module supraterane la Târgu Neamţ
Articolul următorPromovare turistică la Varșovia cu stand al Consiliului Județean Neamț