pietricica turism

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că a publicat pe site-ul propriu modelul listei de susţinători pentru alegerile prezidențiale de anul acesta. Formularul a fost publicat în format editabil, pe site-ul AEP, la secțiunea legislație electorală și poate fi descărcat AICI.

“Precizăm că Nota cu privire la semnătura alegătorului a fost actualizată cu dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu prevederile art. 4 alin. (2) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv cu modificările și completările cuprinse în Legea nr. 148/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 617 din 25 iulie 2019”, menţionează AEP.

Algerile prezidenţiale vor avea loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur de scrutin, dacă va fi cazul, a fost programat pe 24 noiembrie. (M.C.)