politie noaptea 02Poliţiştii din Botoşani au prins, în trafic, luni, 7 decembrie, un bărbat care transporta ţigări şi alcool, fără a avea documente justificative, potrivit unui comunicat de presă.

Mai mult, din câte se pare, tânărul din Republica Moldova se… înfruptase din alcoolul de contrabandă, pentru că era în stare de ebrietate, conform testării alcoolscopice.

“În jurul orei 07:10, a fost depistat pe strada IC Brătianu din municipiul Botoşani un autoturism înmatriculat în Lituania, condus de R.R., de 20 ani, din Republica Moldova. Tânărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, efectuând controlul autovehiculului, poliţiştii au găsit 199 pachete de ţigarete de provenienţă Republica Ucraina şi peste 10 litri de alcool, pentru care tânărul nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă”, se precizează în comunicatul IPJ Botoşani.

Poliţiştii au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Pentru abaterile de la normele rutiere, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 945 lei, fiind totodată dispusă măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru 90 de zile. (ZCH NEWS)