Pompierii care asigurau misiunea obișnuită pentru orice spectacol la ”Water Music Festival”, au avut o intervenție duminică, 2 septembrie. Festivalul s-a desfășurat, în perioada 31 august-2 septembrie, în comuna Ceahlău, iar militarii au fost prezenți, zilnic, pentru a asigura măsurile PSI, cu o autospecială de stingere și un autoturism de serviciu cu barcă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ – Garda 2 Poiana Teiului. Numai că solicitarea pe care au primit-o n-a avut legătură cu vreun incendiu.

S-a înecat cu mici la festivalul apei, au intervenit pompierii, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Duminică, 02.09.2018, la ora 11:57, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112, despre faptul că o pesoană de sex masculin, participantă la festival, s-a înecat cu un bol alimentar. Pompierii militari aflați în misiune la eveniment au intervenit și au acordat primul ajutor medical victimei aceasta revenindu-și”, a precizat lt. Andrei Grancea, comandantul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț.

Bărbatul în cauză s-a înecat cu mici. După aplicarea manevrei Heimlich, pacientul a fost predat echipajului de pe ambulanța trimisă la intervenție și transportat la spital. (C.M.)

Articolul precedentCetățean francez lovit de cameleonism la Săbăoani: 0,77 mg/l în aerul expirat
Articolul următorNeamț – nu este încă pericol de răspândire a pestei porcine
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.