DIICOT Neamț a făcut o nouă acțiune, în ziua de 16 iunie, de data asta la rudele celor din clanul Capră, arestați pe 19 mai. Imediat după ce Tribunalul Neamț a decis să-i trimită după gratii pe cei 8 indivizi, rudele lor s-au apucat de ”treabă”.

După pronunţarea acestei soluţii de către instanţa de judecată, rudele inculpaților au început să ameninţe părţile vătămate şi martorii, pentru a-şi retrage plângerile penale cât şi pentru a retracta declaraţiile date în faza de urmărire penală”, se arată în comunicatul DIICOT. ”Este de precizat că, la comiterea infracțiunilor menţionate sunt folosiţi minori cu vârste mai mici de 14 ani, cunoscând faptul că aceştia nu răspund penal. La data de 21.05.2020, inculpatul L.M.L., prin intermediul unor rude, i-a impus unei părți vătămate, să-şi modifice declaraţia dată în faţa organelor judiciare pentru ca cei arestaţi să poată fi judecaţi în stare de libertate. În cazul în care nu va da curs cererii sale, membrii grupului infracțional se vor răzbuna pe el şi pe familia sa. De asemenea, la data de 30.05.2020, doi minori s-au deplasat la domiciliul unor martori din cauza menţionată şi le-au solicitat să-şi modifice declaraţiile astfel încât inculpaţii arestaţi să fie puşi în libertate. Cu această ocazie, minorii i-au ameninţat pe martori că, în cazul în care nu vor schimba declaraţiile, vor suporta consecinţele. La data de 15.06.2020, în jurul orelor 22:30, 7 persoane s-au deplasat în cartierul Speranţa, de pe raza municipiului Piatra Neamţ, cu intenţia de a-i aplica o corecţie unei părți vătămate, întrucât considerau că acesta este responsabilă pentru arestarea membrilor grupului infracțional. În baza acestei rezoluţii infracţionale inculpaţii au aşteptat partea vătămată şi, profitând de faptul că zona nu era iluminată, i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii”.
După ce a fost bătut, omului i-a fost furat telefonul și 2.000 de lei. Bărbatul a reușit să fugă de agresori, s-a baricadat în casă, dar când bătăușii l-au urmărit și au început să se izbească în ușă, a sărit păe geam și s-a ascuns în vecinătatea blocului. Între timp agresorii au spart ușa și au bătut-o pe concubine bărbatului, care era în casă.  Astăzi, 17 iunie, 4 indivizi, care au fost reținuți ieri, vor fi duși la Tribunalul Neamț, cu propunerea de arestare preventive.

La acțiune au participat ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț și Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Neamț, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț și jandarmi din cadrul IJJ Neamț.
C.M.