0:00

Roznov: Vot pe muzică populară, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Încă de la prima oră a dimineţii, la Secţia 129 Roznov s-a dat tonul la vot prin acorduri de muzică populară.  Ioan Moscu, preşedintele comisiei electorale, s-a gândit să mai înveselească atmosfera şi a pus aparatul să cânte, cu decibelii la limita suportabilului. Aproape de ora 12, când roznovenii au început să vină la vot în număr mai mare, şi câte zece odată, se crease o atmosferă de ziceai că e în toi o sărbătoare locală, cu muzică populară şi voie bună. „Ei, am pornit şi noi un aparat, nu cred că este deranjant, nu facem propagandă nimănui”, a spus Ioan Moscu. „Acum, la amiază, au început să vină mai mulţişori alegători, dar nu ştiu dacă oamenii au ieşit de la slujbă sau au reuşit să se prezinte datorită faptului că domnul primar a deszăpezit drumurile… Dacă le creezi condiţii, oamenii vin. Din 1747 de  persoane înscrise pe listele permanente, s-au prezentat până la această oră 120. Nu am avut probleme deosebite. Au fost câţiva roznoveni cu carte de alegător, dar i-am lămurit pe oameni că nu se poate vota aşa”.

La Primăria Roznov stătea de „veghe” secretarul. Emil Custura avea date concrete din teren, despre procentul de votanţi, dar şi despre situaţia drumurilor din oraş: „La orele amiezei, prezenţa la urne e destul de slabă, de 6-7%, din totalul celor 8049 persoane cu drept de vot. E foarte adevărat că nici vremea nu este favorabilă, însă noi ne străduim să deszăpezim drumurile. Avem 5 utilaje care acţionează pe arterele oraşului, fiind deblocate, cu prioritate, străzile pe care sunt secţii de votare”.

* Pe asistaţii căminului de bătrâni nu-i vrea nimeni

Şi asistaţii Căminului de bătrâni din Roznov au drept de vot, însă… fiecare în localitatea unde domiciliază conform datelor înscrise în cartea de identitate, nu în Roznov. De aceea, doar vreo 15 din cei 50 de „locatari” ar fi putut vota la Roznov, pentru că sunt domiciliaţi în oraş. Dar nici aceştia nu au plecat să voteze, pentru că nu a venit nimeni după ei, să-i ducă la urne, prea departe pentru a merge prin viforniţă. Pe bătrânei i-am găsit la gura sobei, în faţa televizoarelor, mulţi dintre ei pierduţi în amintiri… Unul dintre asistaţi ne-a spus că a aprins o lumânare pentru ca Dumnezeu să lumineze mintea celor care merg la vot, să pună ştampila pentru binele ţării…

 Roznov: Vot pe muzică populară, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentConcert de colinde
Articolul următorPolodeni: Costel cu buletinul expirat, dar cu ”dezlegare” de la primar