0:00

Conducerea Primăriei Piatra Neamț a găsit o soluție, pentru a evita plata impozitului pe cele aproape 1.700 de apartamente, care apartin fondului locativ al municipalităţii. Astfel, în ședința Consiliului Local Piatra Neamț ce va avea loc joi, 27 martie, consilierii locali vor trebui să aprobe un proiect prin care toate aceste apartamente vor trece în domeniul privat al Primăriei, renunțându-se astfel la contractul de gestiune al Locativ Serv pentru respectivele locuințe.

”Se renunță astfel la contractul de gestiune cu Locativ Serv, iar după ce acestea sunt trecute în domeniul privat al municipalității se încheie un nou contract, tot cu Locativ Serv, însă de această dată contractul va fi pentru prestări servicii și va avea o perioadă limitată. Ulterior va avea loc procedura de achiziții pentru prestări servicii, va avea loc o licitație, la care va participa și Locativ Servul”, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică.

Primăria Piatra Neamț a găsit această soluție pentru a evita plata impozitului pe clădirile care aparțin tot… Primăriei Piatra Neamț. La începutul lunii februarie, în urma unui control al Curții de Conturi, Locativ Serv Piatra Neamț a fost sancționat pentru neplata impozitelor pe blocurile pe care le administrează și i s-a impus, conform codului fiscal, varianta din 2012, să plătească suma aferentă taxelor pe clădiri pentru mai mulți ani. (I. CĂLIN)

Articolul precedentCulturiștii de sub Cetate, premiați la Brăila
Articolul următorAdăpostiţii de iarnă, scoşi cu Poliţia Locală din internatul „Cartianu”