Societatea Rossal zona 3 Târgu-Neamţ face apel din nou la cetăţenii din mediul rural să scoată gunoiul menajer la poartă sau să-l arunce în containerul cel mai apropiat. Apelul vine şi ca urmare a nenumăratelor deşeuri găsite de reprezentanţii societăţii de salubrizare aruncate în locuri nepermise.

“Cetăţenii, indiferent că au sau nu contract încheiat cu noi, trebuie să-l scoată la poartă sau să-l ducă la un container specializat. Să nu-l mai arunce în şanţuri, pe la marginea localităţilor sau pe malurile râurilor. Dacă tot vrem civilizaţie, nu ar fi rău să ne comportăm ca atare”, spun reprezentanţii societăţii.

Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să arunce doar gunoi menajer. Societatea Rossal nu ridică containere sau pubele încărcate cu rumeguş, pietriş, pământ, iarbă tunsă, crengi, vie curăţată, moluz, cărămizi, cadavre de animale, gunoi de animale şi cenuşă.

De altfel, pedepsele pentru aruncarea gunoiului în locuri nepermise şi care pot afecta mediul înconjurător sunt usturătoare.

“Conform HCL Nr. 22 din 2013, amenzile pentru persoanele fizice variază între 200 şi 1.000 de lei, iar pentru persoanele juridice amenzile variază între 500 şi 2.000 de lei”, ne informează Florin Tofan, şeful Poliţiei Locale Târgu-Neamţ. (C.T. STURZU)