pietricica turism

Societatea Rossal zona 3 Târgu Neamț face din nou un apel, atât la utilizatorii casnici, cât şi non-casnici, să colecteze selectiv deşeurile şi să le depună în containerele specializate.

„Din experienţa noastră, o mică parte din cetăţeni au înţeles să selecteze materialele reciclabile chiar din locuinţa lor şi să le depună în containerele specializate de pe platforma cea mai apropiată. În următoarea perioadă, Rossal va face o monitorizare atentă a celor care nu au înţeles că, în aceste containere, trebuie să depună doar deşeurile reciclabile”, spune Mihail Florea, responsabil Rossal zona 3 Târgu Neamţ.

Necolectarea selectivă a deşeurilor atrage după sine costuri mai mari de depozitare a deşeurilor neselectate la depozitul din Girov şi, implicit, societatea Rossal va fi nevoită să majoreze preţul pentru utilizatori”, a mai adăugat Mihail Florea.

Și primarul Daniel Harpa face apel la colectarea selectivă: “Cetățenii trebuie să înțeleagă să colecteze selectiv, altfel vom plăti cu toții mai mult la serviciul de salubritate. A colecta selectiv, înseamnă a fi civilizat și a ține la mediul înconjurător”.

Pentru cei care locuiesc la case, colectarea selectivă a deşeurilor se face o dată la două săptămâni şi coincide cu ziua ridicării deşeurilor menajere.

Foarte important: în containerul galben se depun deşeuri din plastic şi metal, în containerul verde se depun deşeurile din sticlă şi în containerul albastru se depun deşeurile din hârtie şi carton!