pietricica turism

Joi, 31 ianuarie, în sala de şedinţe a primăriei Târgu Neamţ a avut loc o întâlnire între reprezentanţii administraţiei locale, reprezentanţi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ECO Neamţ, ai societăţii Rossal zona 3 Târgu Neamţ, preşedinţi ai asociaţiilor de proprietari din urbe, dar şi mai mulţi consilieri locali. Tema întâlnirii a fost problema colectării selective a deşeurilor, dar și a locuitorilor care nu au încheiat nici până la această oră contracte cu operatorul de salubritate.

„Consilierii prezenţi la această întâlnire, respectiv cei de la PSD şi domnul Humulescu de la PNL au agreat propunerea mea cu privire la conştientizarea cetăţenilor de a colecta selectiv. Fiecare consilier va începe o campanie de conştientizare pe străzile unde locuiesc, alături de reprezentanţii Rossal şi un reprezentant al primăriei. În perioada următoare, în colaborare cu Rossal, cu asociaţiile de proprietari, vom organiza întâlniri şi acţiuni pe linia conştientizării încheierii contractelor de salubritate cu Rossal. Serviciul de salubrizare se plăteşte peste tot în lume. Trebuie plătit gunoiul care este strâns şi dus la Girov. Toată lumea trebuie să înţeleagă că dacă vrem un oraş curat şi turistic trebuie să plătim taxa de salubrizare”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Mihail Florea, responsabil zona 3 Târgu Neamţ a punctat: „Ţin să mulţumesc autorităţii locale şi celor prezenţi la sediul primăriei la dezbaterea privind îmbunătăţirea sistemului de colectare a deşeurilor de pe raza oraşului. În urma dezbaterii s-au desprins trei acţiuni:

-toate asociaţiile de proprietari vor înainta sub semnătură o adresă societăţii Rossal, în care vor prezenta pe fiecare apartament în parte, proprietarul şi cine locuieşte la adresa respectivă, cu nume şi prenume;

-în zona caselor, domnii consilieri locali vor merge şi vor identifica persoanele care nu sunt trecute în contractele deja încheiate, iar pentru cei care nu au contract le vor încheia cu obligaţia ca până la această dată să plătească taxa specială la primărie;

-se va identifica o stradă pe care se va introduce un model pilot de colectare selectivă.

Aştept cu interes ca aceste propuneri să se materializeze şi să obţinem o informare corectă a cetăţenilor privind colectarea deşeurilor şi în special a celor care se pot colecta selectiv. Cantitatea de deşeuri transportată sperăm să scadă, şi totodată, cantităţile de deşeuri colectate selectiv în oraş să crească”.

C.T. STURZU