0:00

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva anunţă, într-un comunicat de presă, că a câştigat definitiv procesul intentat de către Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei (FBORB). În urma acestei decizii judecătoreşti, 166.813 hectare de fond forestier din județul Suceava rămân în administrarea RNP. Procesul a fost intentat în urmă cu 16 ani de FBORB, care a cerut recunoașterea dreptului de proprietate pentru suprafaţa amintită din județul Suceava.

Romsilva a câştigat procesul cu Biserica şi păstrează 166.813 hectare de fond forestier!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Litigiul s-a judecat în acești ani la mai multe instanțe din țară, în mai multe cicluri procesuale, la Curtea de Apel Suceava, Curtea de Apel Galați, Curtea de Apel Timișoara, Curtea de Apel Cluj, precum și Înalta Curte de Casație și Justiție. Acțiunea Fondului Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Cluj și irevocabil de Înalta Curte de Casație și Justiție acum 3 ani, iar calea extraordinară de atac a revizuirii a rămas irevocabilă în acest an, prin Decizia 192 a Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se arată în comunicatul RNP.

Juriștii RNP-Romsilva au reușit, în cursul anului 2016, să păstreze în proprietatea statului încă 21.387 de hectare de fond forestier, cele mai multe în Buzău (2.754 de hectare), Gorj (2.622 de hectare) și Argeș (1.276 de hectare). Prin aplicarea legilor de restituire a proprietăților, fondul forestier al statului, administrat de RNP, s-a diminuat la 3,14 milioane de hectare, adică aproape 49% din totalul fondului forestier național. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentPărinții viitorilor boboci, față-n față cu învățătorii
Articolul următorISU Neamţ: Exerciţiu de alarmare: cutremur de 7,4 grade Richter
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.