KazMunayGas International (sub brandul Rompetrol) va achiziționa, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România, o unitate mobilă de terapie intensivă, se precizează într-un comunicat de presă. Aceasta este dotată cu 12 paturi, costă 264.930 dolari americani şi va fi donată Departamentului pentru Situații de Urgență (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă) „ca parte a rezervei strategice pentru protecție civilă, urmând a fi utilizată pe durata pandemiei pentru asigurarea suportului rapid acolo unde va fi cea mai mare nevoie”.

„Pentru achiziția unității mobile de terapie intensive, KMG International contribuie cu 200.000 USD, iar diferențava fi asigurată de Crucea Roșie Română din fonduri colectate în cadrul campaniei «România Salvează România». Contribuția KMG International pentru acest proiect ridică sprijinul total acordat de companie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus la peste 400,000 USD. Această unitate mobilă poate fi folosită oriunde în țară pe durata pandemiei, dar și ulterior în situații de calamități sau dezastre, și are ca scop creșterea capacității spitalelor de îngrijire a pacienților la standarde înalte”, se menţionează în comunicatul citat.

„Suntem alături de societatea civilă și autorități în demersul lor. Solidaritatea și responsabilitatea socială sunt esențiale, dar în situații de criză acestea sunt vitale. De aceea, Grupul a alocat resurse pentru gestionarea pandemiei atât în România, cât și în alte țări unde avem operațiuni – Republica Moldova și Bulgaria” – Alexey Golovin, director departament juridic și afaceri corporative al KMG International.

Rompetrol şi Crucea Roşie donează o unitate mobilă de terapie intensivă, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Suntem bucuroși că mesajul nostru legat de necesitatea de a avea 4 unități de terapie mobilă a fost atât de repede urmat de un răspuns afirmativ din partea Rompetrol și Crucea Roșie. Asa cum am mentionat în nenumărate ocazii, doar o pregătire complexă, din care face parte și existența unor astfel de unități mobile, ne poate ajuta să putem răspunde adecvat în astfel de situații de urgență majoră” – dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgență.

„Mulțumim Rompetrol pentru susținerea acestei inițiative de a achiziționa o unitate mobilă ATI, ce va da mai multă speranță persoanelor afectate de infecția SARS-CoV2. Suntem recunoscători tuturor donatorilor, persoane fizice sau juridice, care au dat dovadă de responsabilitate si solidaritate în această perioadă de criză. Bunătatea și solidaritatea ne fac mai puternici” – Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

KMG International, prin parteneriatele sale cu Fundația pentru SMURD și Asociația „Dăruiește Aripi”, sprijină comunitățile din Constanța, Prahova și București în gestionarea pandemiei de Covid-19, prin donația de carburant pentru Serviciul de Ambulanță, achiziția de consumabile medicale (măști, mănuși), aparatura medicală, reactivi pentru determinarea tipului de virus (analiza genomului pentru identificarea specificităţii naţionale şi a potenţialelor mutaţii genetice, de către Institutul „Cantacuzino”). (ZCH NEWS)

Articolul precedentNeamț: Al 9-lea deces, un bărbat dializat la Spitalul Județean Neamț. Mic focar în centrul de dializă
Articolul următorGUVERNUL ROMÂNIEI: „Firmele pot achita online taxele către bugetul de stat”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.