0:00

Romașcan drogat cu cocaină și methamphetamină la volan, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAzi noapte, 13 februarie, în jurul orei 00.40, un tânăr de de 32 de ani, care   conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în Roman, a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri, intrigați de comportamentul straniu al șoferului.

Romașcanul a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a indicat o valoare pozitivă pentru cocaină și methamphetamină.

Polițiștii l-au dus la spital, unde în prezența cadrelor medicale a refuzat prelevarea de mostre biologice, pentru stabilirea prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

Acum are dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Noul Cod Penal prevede pedeapsa cu închisoarea între 1 și 5 ani pentru această infracțiune. Dacă s-ar fi interesat înainte de a se decide să refuze prelevarea de probe, ar fi aflat că legea pedepsește deținerea de droguri de risc pentru consumul propriu, cu 3 luni până la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul celor de mare risc, pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Angela Croitoru

Articolul precedentTrafic de persoane prin metoda „lover boy”
Articolul următorAutoturism răsturnat în albia unui pârâu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.