0:00

Romaşcan arestat pentru că a sechestrat un ucrainean în Italia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCăutat prin Italia, după ce-a fost emis un mandat european de arestare pe numele lui, un bărbat de 51 de ani, din Roman, a fost prins de poliţişti, în ziua de 26 octombrie, chiar în localitatea lui de domiciliu.

Constantin Croitoru a fost condamnat la 7 ani, 6 luni, 18 zile de închisoare şi la plata unei amenzi de 500 euro pentru comiterea infracţiunii de sechestrare de persoane.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 27 şi 28 iulie 2007, bărbatul împreună alţi doi conaţionali, înarmaţi cu cuţite, au intrat în locuinţa unui cetăţean ucrainean, din San Vito al Tagliamento, Italia. Aceștia l-au lovit cu pumnii şi picioarele, după care i-au acoperit capul şi l-au obligat să urce în autoturismul lor cu care l-au dus într-un apartament din Mestrino, Italia. Acolo, cetăţeanul ucrainean a fost ţinut sechestrat, fiind în continuare bătut, iar la un moment dat a profitat de absenţa agresorilor, reuşind să se elibereze şi să fugă”, a precizat agentul şef adjunct Robert Costân, din cadrul Biroului de presă al Poliţiei Neamţ.

Poliţiştii l-au condus pe Croitoru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, unde a primit ordonanţă de reţinere şi a fost prezentat instanţei, pentru confirmarea mandatului european de arestare.

În temeiul art. 107 alin.1 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, admite cererea pentru executarea mandatului european de arestare, emis de autorităţile judiciare italiene la data de 21.05.2018, privind-o pe persoana solicitată Croitoru Constantin. În vederea executării mandatului european de arestare şi predării către autoritatea judiciară emitentă, cu respectarea termenelor prevăzute de art. 111 din Legea nr.302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, în baza art. 103 alin. 6 din aceeaşi lege, dispune arestarea în vederea predării a persoanei solicitate Croitoru Constantin pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 26.10.2018 şi până la data de 24.11.2018”, a decis instanţa. (C.M.)

Articolul precedentBătaie în faţa blocului, maşină distrusă cu scândura
Articolul următorTurist epuizat cărat pe targă de la Cabana Fântânele
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.