În perioada 14 februarie-25 martie, la Roman, se desfășoară o campanie intitulată „40 de zile pentru viață”. În fiecare zi, între orele 15:00 și 17:00, un grup de credincioși se adună lângă Casa de cultură, unde manifestează în tăcere pentru a sensibiliza, spun ei, „pe cei în măsură să ajute mamele aflate în dificultate din cauza unei sarcini neașteptate”.  

Romanul s-a alăturat campaniei „40 de zile pentru viață”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCampania pentru viață a fost organizată pentru prima dată în anul 2004, în S.U.A., în momentul de față ea se desfășoară la nivel mondial în 675 de orașe din 40 de țări. Organizatorii campaniei invită pe toată lumea de bună credință să se alăture inițiativei prin „post, rugăciune și veghe pașnică” pentru eradicarea flagelului avortului.

Romanul s-a alăturat campaniei „40 de zile pentru viață”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCâteva persoane adulte din rândul participanților (care sub nicio o formă nu au dorit să li se consemneze numele) au declarat că „această acțiune dorește menținerea trează a conștiinței românilor cu privire la pericolul grav care amenință de ani de zile populația României. Din cauza creșterii alarmante a numărului avorturilor din țara noastră, un copil ucis prin avort la trei sarcini, am ajuns să avem – la o populație de 22 milioane de  locuitori – circa  23 de milioane de copii avortați în ultimii 60 de ani”.

Romanul s-a alăturat campaniei „40 de zile pentru viață”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe altfel statisticile arată că România ocupă locul doi în lume din punct de vedere al  numărului de avorturi. Acțiuni similare se desfășoară, în aceeași perioadă, la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, în data de 24 martie urmând a avea loc peste tot un „Marș pentru viață”. (D. AILINCĂI)

Articolul precedentVictorie muncită a handbalistelor romașcance
Articolul următorOperaţiunea „cisterna” a durat 16 ore, traficul a fost reluat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.