Primăria Roman oferă un bogat program de sărbători. Manifestările debutează duminică, 13 decembrie, cu concertul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan, cu începere de la ora 18:00, în capela institutului. Un alt concert de colinde va avea loc luni, 14 decembrie, protagonişti fiind elevii Liceului Teologic Episcop Melchisedec, de la ora 17:00, în sala de festivităţi a Primăriei Roman.

Pe 17 decembrie va avea loc CARNAVALUL DE CRĂCIUN, cu începere de la ora 13:00, în Piaţa Roman Vodă. Manifestarea cuprinde o paradă de costume şi un recital Simona Nae. Ziua Eroilor Revoluţiei va fi omagiată, pe 22 decembrie, printr-un ceremonial religios şi depunere de coroane de flori la cimitirul Eternitatea.

roman sarbatori afisPe 24 decembrie, se va desfăşura tradiţionala CALEAŞCĂ DE CRĂCIUN, cu începere de la ora 9:30. Traseul pe care se va derula se află notat pe afişul manifestărilor (vezi foto). Festivalul de datini şi obiceiuri ROMAN METROPOLITAN va avea loc, pe 29 decembrie, cu începere de la ora 10:00, în Piaţa Roman Vodă.

În fine, dar nu în ultimul rând, în ultima zi a anului, de la ora 21:00, se va desfăşura, tot în Piaţa Roman Vodă, spectacolul de Anul Nou. După un spectacol al talentelor locale, pe scenă vor urca NARCOTIC SOUND, ŞTEFAN ENĂŞEL, MANDINGA, BARBU LĂUTARUL. Nu vor lipsi nici spectacolul de artificii, nici tradiţionalele gustări şi şampania, la ora 23:30. (ZCH NEWS)