La recomandarea unor romașcani care lucrează în străinătate și au familiile alături, conducerea Primăriei municipiului Roman face cunoscut faptul că se va implica pentru a asigura meditații la limba română pentru copiii care au dificultăți de a scrie sau de a se exprima corect”, anunță Cabinetul primarului Lucian Micu, precizând că decizia a venit după câteva tatonări online: ”Primarul Lucian Micu a luat decizia de a organiza cursuri de meditații la limba română, bineînțeles dacă va exista și interes din partea părinților pentru a-i înscrie pe copii”.

Cred că este important să ne preocupe pe fiecare dintre noi modul în care copiii cunosc tainele gramaticii. Este bine ca, din copilărie, fiecare să cunoască limba și literatura română. Administrația locală s-a implicat și în alți ani în astfel de proiecte, dar care, pe parcurs, au fost abandonate din cauza lipsei de interes. Consider că o nouă încercare este binevenită și îi invit pe părinți să-și înscrie copiii la aceste cursuri, pe care le vom organiza anual, în lunile iulie-august, dacă va exista un număr semnificativ de elevi participanți. Le mulțumesc anticipat și cadrelor didactice care vor dori să se alăture acestui proiect”, a precizat primarul Lucian Micu.

Înscrierile pentru cursurile de limbă română se pot face pe adresa de e-mail evenimente@primariaroman.ro sau direct la Biroul Unic din cadrul Primăriei municipiului Roman, până cel târziu vineri, 13 iulie, ora 14, cu precizarea datelor de identificare a copiilor (nume, vârstă, eventuale observații) ce vor fi înscriși în program. Ulterior, în funcție de numărul elevilor înscriși și în colaborare cu cadrele didactice, se va stabili și un grafic al cursurilor, care va fi publicat pe site-ul primăriei și, desigur, pe Facebook. (ZCH News)

Articolul precedentBACALAUREAT 2018 Rezultate finale în județele Moldovei: Mai multe medii de 10
Articolul următorBăcăuanul Daniel Martin, aur şi argint la Europenele de nataţie pentru juniori
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.