reclama autocenter

unire 3

Stejarul Unirii din Roman a avut parte, la 155 de ani de la Mica Unire, a fost sărbătorit cu mai mult fast în acest an. Parlamentari, consilieri locali de la toate partidele, șefi de partide, primarul și zeci de copii și profesori au sărbătorit ziua de 24 ianuarie cu declarații de bine pentru viitor, scenete inspirate din istorie și cântece tematice. După intonarea imnului României și cel al Romanului, au urmat alocuțiunile, primul la cuvânt fiind deputatul Elena Udrea. Anul trecut, Udrea nu a fost prezentă la eveniment, dar a participat la manifestările dedicate Marii Uniri, din decembrie anul trecut. Cu capul dezgolit, deputatul le-a vorbit celor prezenți despre importanța de a fi solidari.

“Am considerat că este important să fim aici – romașcani ca dumneavoastră și romașcani prin adopție ca mine – pentru că o sărbătoare a poporului român trebuie să fie și a noastră. Astăzi mai mult ca oricând avem nevoie de exemplul marelui gest al celor dinaintea noastră care au avut curajul să îl facă, de exemplul unității. Clasa politică trebuie să demonstreze responsabilitate și să știm să apărăm interesul popurului. Cred că exemplul celor dinainte trebuie urmat, mai ales că vedem o societate dezbinată, în sufletele românilor se vede supărarea, se naște ura, iar noi avem nevoie de dragoste. Trebuie să fim uniți, pentru că vom trece prin momente grele, iar solidaritatea trebuie să fie cuvântul care să ne caracterizeze pe toți. Avem responsabilitate față de copii, de tinerii care nu-și găsesc viitor în țara asta, dar responsabilitatea nu poate fi doar a clasei politice, ci și a societății. Vă doresc să luminăm calea acestor copii, prezentând tot ce a fost bun și oferindu-le viitorul pe care ni-l dorim toți, mai bun”, a spus deputatul Elena Udrea.

Stejarul, monument viu

La fel ca de 1 Decembrie, primarul Laurențiu Leoreanu a fost invitat să transmită “mesajul de suflet” pentru romașcani, bazat tot pe ideea de solidaritate: “Marile momente istorice au fost făcute de străbuni și avem obligația de a păstra ceea ce ni s-a lăsat ca moștenire. Suntem unul din puținele orașe care au un monument viu – Stejarul. I-a văzut pe cei care au făcut lucruri bune, lucruri mai puțin bune și pe cei care au făcut lucruri proaste. Sperăm să vadă din ce în ce mai mulți romașcani care fac lucruri bune. Cei care am venit astăzi cu sufletul curat, care suntem maturi și avem un rol în dezvoltarea copiilor, să le arătăm că solidaritatea este o caracteristică a poporului nostru. Trebuie să fim apropiați de cei aflați la greu și lucrurile care ne despart trebuie să fie lucruri mici, pentru că avem lucruri mari care ne unesc. Fie ca unirea să fie tot timpul între noi”. La eveniment a fost prezent și senatorul Leonard Cadăr, acum doi ani candidat alături de Elena Udrea din partea ARD, dar plecat acum la PSD.

unire 4

După ce mai multe grupuri de elevi au recitat, povestit și cântat, cei care au răzbit frigul de afară s-au prins în fața Stejarului în Hora Unirii, pentru a-i cinsti pe străbuni. Stejarul Unirii se află pe strada Smirodava, fiind plantat chiar în ziua de 24 ianuarie 1859 de către grupul unionist din Roman.

Claudia MATEI

Articolul precedentTroleibuzul pregătit de iarnă
Articolul următorZiua Unirii la Târgu-Neamţ

1 COMENTARIU

  1. Faptul ca Elena Udrea a luat PRIMA cuvantul arata nu numai respectul cavaleresc al primarului Leoreanu, dar si o recunosatere a politicianului valoros care este la aceasta ora fosta ministru ! Eu si ca mine multi altii, sper ca anul viitor sa vina la aceeasi sarbatoare in calitate de presedinte al Romaniei !

Comments are closed.