reclama autocenter

Rocom Central, societatea care a administrat timp de doi ani Ștrandul Tineretului din Piatra Neamț, a chemat în instanță Municipiul Piatra Neamț, plus Consiliul Local în integralitatea sa. Procesul se află pe rolul Judecătoriei Piatra Neamț și a avut termen stabilit pentru astăzi, 17 ianuarie. Rocom Central cere daune de un milion de lei pentru “nerealizarea beneficiului” și vrea anularea HCL care a stat la baza rezilierii contractului cu Primăria Piatra Neamţ.

2016

“Obiectul litigiului este anularea actului administrativ, cu mai multe capete de cerere. Solicită în principal anularea hotărârii de Consiliu Local, prin care s-a aprobat rezilierea contractului de la ștrand. În precizările de la acțiune se solicită introducerea în cauză și a UAT Piatra Neamț, alături de Consiliul Local. Pe de altă parte, se cer despăgubiri în cuantum total de aproximativ un milion de lei, pentru beneficiu nerealizat datorită încetării contractului, pierderi din cauza obligațiilor neîndeplinite, mijloace fixe și obiecte de inventar neamortizate și garanția de bună execuție constituită. Ei au solicitat rezilierea, inițial pe un temei, dar noi am aprobat rezilierea pe un alt temei. Nu și-au îndeplinit unele obligații contractuale. La început, au cerut rezilierea contractului invocând faptul că municipiul nu le-a soluționat mai multe solicitări și, prin urmare, au fost în imposibilitatea de a-și îndeplini obiectul contractului. Au solicitat reparații capitale, remedierea iluminatului, reparații la patinoar, hidroizolația la bazin și au spus că aceste lucruri erau în sarcina municipiului. Conform contractului, însă, toate acestea erau în sarcina lor. Iar noi am reziliat pentru că nu au respectat niște prevederi contractuale”, a declarat Andrei Acristinei, secretarul municipiului Piatra Neamț.

2018

Rocom Central a preluat administrarea Ștrandului din Piatra Neamț în 2015, în urma participării la o licitație organizată de Primăria Piatra Neamț. În luna ianuarie a anului 2018, municipalitatea pietreană propune Consiliului Local și acesta este de acord să rezilieze contractul în cauză invocând nerespectarea obligațiilor contractuale. Din primăvara lui 2018, complexul de agrement este administrat în regim propriu de către municipalitate, după ce au fost realizate lucrări de reabilitare și întreținere. (I.Ș.)

Articolul precedentL4&L5 Programul returului, în dezbatere pe reţelele de socializare
Articolul următorDesign nou al paşaportului românesc * Mai multe elemente de securitate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.