0:00

Rezultatele finale la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au fost afișate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Rezultatele finale au fost afișate și pot fi vizualizate aici.

Promovabilitatea la nivelul regiunii Nord Est (raportată la numărul candidaților care au susținut toate probele) a crescut simțitor în urma contestațiilor, ajungând la 34,45%. Neamțul este singurul județ din regiune unde această rată de promovabilitate a depășit 40%.

Știre inițială: Bacalaureatul de toamnă a ajuns la final. Astăzi, 29 august vor fi afișate rezultatele finale pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Înainte de contestații, în regiunea Nord Est, din 4273 de candidați prezenți la toate probele, 1357 au reușit să obțină cel puțin media 6.00, o promovabilitate de puțin peste 31%. Cu alte cuvinte, doar unul din trei candidați a reușit să promoveze „examenul maturității” în această sesiune. Situația pe județe, înainte de contestații o puteți consulta aici.

Siutația cea mai bună, din cele șase județe ale regiunii înainte de contestații, s-a înregistrat în Neamț, unde promovabilitatea a fost de 38,85% (raportată la numărul de candidați prezenți la toate probele). Cu toate acestea, în Neamț au fost depuse 215 contestații, majoritatea la Limba și literatura română – 72, urmată de biologie – 51, matematică – 39, geografie – 20, etc.

Candidații din Neamț pot afla rezultatele de la cele trei centre de examen unde au dat probele scrise – Colegiul Tehnic Forestier Piatra Neamț, Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman și Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț. Notele vor afișate până cel târziu la ora 12.00.

Z.C.

Articolul precedentȘtire actualizată. Accident mortal la Vânători-Neamț: se circulă pe un singur sens
Articolul următorVIDEO. Protest la Apa Serv Târgu Neamț.
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.