pietricica turism

tg tarpesti scandal 03

* Sătean: „Ăsta e dig de apărare?”
* Primarul: „Eu încerc să le fac bine, dar văd că sunt înjurat”

Marți dimineață, în satul Târpești, comuna Petricani, în vecinătatea Muzeului Popa, s-a iscat o revoltă a unor săteni împotriva primarului Petrică Rotaru Popa. În timp ce sătenii și primarul se certau ca la ușa cortului, în prezența polițiștilor locali, un buldozer își făcea nestingherit treaba. Zâzania a pornit de la intenţia primarului de a construi un dig de protecție pe malul râului ce traversează satul Târpești. Până aici nimic de reproșat. Doar că edilul a construit un dig provizoriu din pietriș și mâl și nicidecum un dig standard. Plus că a mai închis și un drum de acces peste apă, pe unde sătenii își cară cerealele și a construit alt drum de acces peste terenul unui sătean, culcându-i la pământ porumbul și copacii. Totul s-a transformat în acuze, amenințări, blesteme și apoi îmbrânceli. Și nu mult a lipsit să se ajungă și la bătaie.

tg tarpesti scandal 02

Păgubitul Anisiea: „Mai rău ca pe timpul comunismului”

Ion Anisiea, săteanul pe pământul căruia s-a construit noua cale de acces este revoltat de faptul că primarul a intrat pe terenul lui fără să-i ceară voie și i-a pricinuit și daune. „Pe unde trec eu acum, domnule primar? Eu mi-am adus fânul prin grădină la alți vecini, că mi-ai blocat dumneata accesul. Pentru matale îți faci de toate, dar pentru noi, nu. M-am rugat de un vecin să mă lase să trec cu fânul cu căruța prin culturile lui de porumb. Că nu aveam pe unde trece. Dar dacă nu mă lăsa, ce făceam? Pe unde duceam eu fânul acasă? Aveți aviz pentru stricăciunile astea? Nu aveți. Eu trebuie să-mi hrănesc vacile, să produc ceva. Eu nu cer de la primar nimic. Uitați-vă cum strică porumbul meu și copacii. Vine cu poliția să strângă piepturile la oameni? Să le sucească mâinile la oameni? Parcă e dictatură. L-am respectat ca primar și ca vecin atâția ani, dar acum de ce mi-a stricat drumul? Să facă drumul care a fost înainte și care l-a stricat. Asta e pretenția mea. Am avut salcâmi și nici pe ăia nu mi i-a iertat. I-a pus la pământ. Nu este nici un proiect nimic pentru această lucrare. Primarului nu îi e frică de nimeni și nimic. Ne-a zis că ne dă voturile înapoi, dacă l-am votat până acum. Peste apa asta sunt fânețe, imaș. Mai încolo peste apă e pădurea Urecheni. Am acolo lucernă și nu mai am pe unde o aduce. Ce fac de azi înainte? Am vorbit și cu inginerul care se ocupă de lucrarea asta și mi-a zis că suntem nebuni pentru că el vrea să nu ne ia apa, de aia face această lucrare. Și i-am zis că până acum nu ne-a luat apa. Dar drumul peste apă a fost de când e lumea. În curte la vecinii mei au fost tancuri de pe timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Asta înseamnă că a fost drum încă de pe atunci. Și acum vine Rotaru și strică el drumul. Nici măcar nu m-a întrebat ce vrea să facă. Mi-a zis că nu mă interesează. El îmi face alt drum. Eu am acte pe pământ până în pârâu. Iar el a venit aici ca pe pământul lui și mi-a stricat tot. Eu l-am votat să iasă primar. Dar campanie i-a făcut nevastă-sa, ea mergea din poartă în poartă. Amenința pe la școală că cine mai vine îmbrăcat în culoarea portocalie, îl dă afară. Dictatură pe față. E mai rău ca pe timpul comunismului. A venit cu Poliția lui aici să ne intimideze. Dar polițiștii cu ce bani sunt plătiți? Nu din banii noștri? Dar aceste lucrări cu ce bani se fac? Nu cu banii noștri? Am sunat la Poliție să vină să vadă ce e aici, dar nu mi-a răspuns nimeni. Acesta e dig?”, se plânge Ion Anisiea.

tg tarpesti scandal 07

Păgubitul Anisiea: „Ăsta e dig de apărare?”

Săteanul păgubit se revoltă și pentru faptul că, în cazul unui incendiu sau a unor probleme de sănătate, pompierii și salvarea nu au pe unde să ajunge. „Pe unde trecem noi acum? Prin barabulele oamenilor? Dumneata ai înfundat mai mult, decât să faci ceva bun. Niciodată nu am apelat la dumneata până acum. Dar acum apelez. Renunță la nenorocirea pe care o săvârșești acum. Am de adus porumb, am atâtea cereale în țarnă pentru că eu lucrez pământul, nu stau degeaba. De ce mi-a stricat drumul? Asta vreau să știu. Dacă e vreun incendiu, pe unde ajung la mine pompierii? Iau foc că așa vrea primarul. Nici măcar nu ne-a anunțat din timp că vrea să facă nenorocirea asta. El în loc să facă, el distruge! Eu am acte pe pământul acesta al meu, de trei ori l-am plătit. I-am arătat actele pământului, dar nici nu s-a uitat la ele. Cel de la primărie de la Cadastru a fugit de aici. Uitați și dv. ce au făcut aici. Ăsta e dig de apărare? Dacă vine apa mare tot acest mâl și nisip mi-l aduce în grădină. Niciodată nu l-am deranjat cu nimic pe acest primar. Și acum vine hoțăște și-mi strică porumbul și drumul? Am femeia bolnavă. Dacă i se face rău, pe unde trece Salvarea?”, se mai plânge săteanul.

tg tarpesti scandal 05

Petrică Rotaru Popa: „Eu am intenții bune”

Vizibil deranjat de situația creată, primarul Petrică Rotaru Popa încearcă să ne explice binefacerile acestui dig. „Ei au închis drumurile, pentru că aici era loc de drum. Am aviz de la Mediu și de la Ape. Puteți merge la domnul de la Apele Române, la domnul Păvăleanu și să-l întrebați dacă aici s-au făcut lucrări fără aviz. Eu încerc să le fac bine, dar văd că sunt înjurat. Fac acest dig pentru a nu mai ajunge apa în curțile și grădinile lor. Eu am intenții bune”, ne spune revoltat primarul. La un moment dat intervine și soția edilului care ne sugerează să mergem să vedem cum arată podelele Muzeului Popa în urma inundațiilor. „Până aici la baza peretului a ajuns apa. De câte ori vine apa mare ne intră în muzeu. S-a lăsat și temelia. De la ultimele inundații avem numai probleme. Plătim oameni să scoată mâlul. Dar oamenii sunt cu pământul și nu înțeleg multe”, ne mărturisește și soția primarului. (C.T. STURZU)

10 COMENTARII

 1. Pentru cine intenții bune? Saracii oameni cu pământul – dupa cum se exprimă doamna sotie de primar – mor cu dreptatea in mână! Unde ești tu Țepeş Doamne să te duci prin primării….

 2. LA PETRICANI SE INTAMPLA CELE MAI MULTE ILEGALITATI FACUTE DE UN PRIMAR INCOMPETENT SI FARA DISCERNAMANT, AICI SE VEDE CA ESTE PRIMAR PENTRU EL SI FAMILIA LUI..

  DE CE NU FACI DIG IN FATA MUZEULUI TAU INDIVIDULE, SI STRICI CULTURILE OAMENILOR CINSTITI CARE TE-AU VOTAT

  FACI LUCRARI FARA STUDII DE FEZABILITATE CU BULDOEXCAVATORUL CELUI CARE IAI PLATIT SUTE DE MII DE LEI NOI ESTI UN PRIMAR DE 2 BANI

 3. Nu stiu de ce acest primar face cele mai nelegale treburi, conducerea judetului Neamt a spus ” la Peimaria Petricani este un grup infractional” Rusineeeeeeeeeeeeeeeee Rotarule, nu ai facut nimic in comuna , ai cheltuit banii statulu si spuneai ca “dai in pana mea de bani ca nu sunt banii mei”

 4. Redactia ziarului ceahlaul va rog, de unde stiti ca acest individ de asa zis primar are intentii bune ? El este pus de femeea lui sa faca asa ceva, sa faca zid de sprijin in fata muzeului lui>>>>>>>>>>>>>>

 5. De foarte multe ori am comentat la adresa acestui primar Rotaru despre multe fapte de coruptie si ilegalitati pe care acesta impreuna cu Ciuchina contabila primariei le comite de 30 de ani pe raza comunei Petricani, atat ca Director Coordonator la scoli, Consilier Local de 24, de ani si primar de 6 ani. De multe ori redactia dumneavoastra nu a publicat unele comentarii ceea ce ma face sa cred ca nici acesta nu va fi publicat.
  Cetatenii comunei Petricani s-au saturat de amenintarile acestuia si a sotiei, de modul cum banul public a fost paraduit de acest primar.
  Institutiile statului Prefectura, Parchet, Politie, au inchis ochii la toate ilegalitatile comise pe raza comunei Petricani, de acesta. Poate se vor trezi pana nu se va ajunge la un nou caz BERCEA MONDIALUL.
  A SE VEDEA CATE DOSARE AU FOST MUSAMALIZATE LA POLITIE PARCHETUL TG. NEAMT SI INSANTELE DE JUDECATA PE NUMELE ROTARU.
  Poate se va sesiza cineva pentru haosul facut de acest primar impreuna cu contabila primariei, acolitii sai si firma AXI TRANS, care a distrus terenul cetateanului respectiv

 6. Astazi are loc sedinta de Consiliu Local Petricani. Pe ordinea de zi figureaza trecerea terenulu din domeniul public in cel privat de sub fosta bibloteca pe care a daramat-o, o constructie ce putea fi reabilitata si folosita in interesul comunitatii. Toate acestea ca primarul sa-si poata lua Portia de la cel care urmeaza sa o incredinteze direct, illegal si fara licitatie la fel cum a facut cu spatial pentru farmacie in primaria veche incredintat lui Florescu, cat si mai multe suprafete de teren apartinand Primariei Petricani, pe care le-a incredintat direct la diferite personae in mod illegal personae care nu au nici o legatura cu localitatea Petricani.
  Poate se sesizeaza cineva. Majoritatea Consilierilor Locali sunt de mamaliga voteaza la indicatia primarului si contabilei deoarece primarul ii are la mana oferindu-le diferite facilitati

 7. Domnule primar, dar dacă își iau înapoi voturile cateva sute de oameni din cei care au citit acest articol ce părere aveți? Sau nu aveți acces la internet să răspundeți? Excavati domnule si alte gradini sa puneti stâlpi de telefonie că aveți experiență

Comments are closed.