Bolnavii, care până acum se puteau adresa doar unui singur medic diabetolog, care abia reușea să se împartă între policlinică și spital, vor avea, de luna viitoare, din nou, propriul medic. Doctorița Lidia Ichim revine după concediul de creștere a copilului și va prelua activitatea din Ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț. Până la începutul lunii iunie, marţi, 22 mai, la cabinetul din policlinică era plin de pacienți, chiar și la orele amiezii. La fel și în spital, unde dr. Ana Pricope, șefa compartimentului, este singurul medic de specialitate în ultimul an pentru pacienții din zona Piatra Neamț, Roznov și Bicaz, adică mai bine de jumătate de județ.

Revine în activitate al doilea medic diabetolog din Spitalul Județean, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Au fost scoase la concurs două posturi, dar n-a venit nimeni. Eu sper că măcar un medic specialist va veni, anul acesta, pentru că totuși acum nu mai este așa o diferență de mare între salariile de la privat și la stat, dacă e să ne referim doar la chestiunea bănească”, a declarat dr. Ana Pricope.

Revine în activitate al doilea medic diabetolog din Spitalul Județean, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa nivelul conducerii spitalului, chestiunea lipsei de medici diabetologi este privită cu încredere și speranță. Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar, spune că „în perioada următoare sigur va veni măcar un medic în specialitatea diabet, pentru că salariile în sistemul de stat sunt totuși atractive și experiența se acumulează în spital”. Cert este că la ultimul concurs anunțat de SJU Piatra Neamț care a avut ca termen limită de depunere a dosarelor data de 18 mai, nu s-a înscris nici un medic diabetolog, cele două posturi cu normă întreagă urmând să fie scoase din nou la concurs și atunci ar putea veni chiar și medici rezidenți. (C.I.)

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI Şanse egale pentru competitoare! Care vor fi finalistele?
Articolul următorO biciclistă beată a căzut într-un canal, au scos-o pompierii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.