Meteorologii anunță ploi torențiale pentru astăzi, 1 septembrie, începând cu ora 10 și până la ora 23, prin atenționarea cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată emisă.

Conform prognozei ANM „în intervalul menționat, la început în Banat, Crișana, apoi cu precădere în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”.

Restul Moldovei este afectat de caniculă și disconfort termic. Potrivit atenționării cod galben, meteorologii anunță că astăzi, 1 septembrie, în regiunile sudice și estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37…38 de grade în Lunca Dunării.

Notă: Pe parcursul zilelor de miercuri și joi (02 și 03 septembrie), în regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade.

C.I.

Articolul precedentAccident la Gârcina: un motociclu s-a izbit de o autoutilitară
Articolul următorÎn Neamț sunt alte 28 persoane infectate. Record nedorit național – 60 de decese și 522 bolnavi în ATI