După aproximativ 10 ani Spitalul Orășenesc Sf. Dimitrie din Târgu-Neamț are, în sfârșit, doi anesteziști angajați cu normă întreagă. A fost organizat un concurs și doi medici tineri au reușit să promoveze examenul . Evident că a fost necesară muncă de convingere pentru ca ei să participle la concurs, iar în continuare este nevoie ca ei să fie ajutați să se integreze. „Am reușit să convingem doi medici anesteziști să participe la consursul pe care l-am organizat și ne bucurăm că iată, există o finalitate benefică pentru toată lumea. Negocierile cu cei doi medici au început din luna noiembrie. Astăzi, ele s-au materializat prin promovarea examenelor. Dar mai avem negocieri cu alți doi medici, care cel mai probabil vor veni de la 1 Martie. Este vorba de un medic endocrinolog și de un medic ortoped. Cei doi medici anesteziști sunt tineri, abia au terminat specialitatea. Am încercat să-i conving cât am putut de repede să rămână la spitalul nostru, pentru a nu fi tentați să plece la alte spitale. Au făcut șase ani de facultate și alți șapte ani de specialitate și ar fi putut merge la alte spitale private din țară sau chiar la spitale din străinătate. Comisia de examinare a fost formată din medici de la Piatra-Neamț și a fost un examen corect și obiectiv. Cei doi medici anesteziști nu sunt din zona Neamț. Este o mare reușită, atât pentru mine, cât și pentru spitalul nostru, dar mai ales pentru comunitate”, ne-a spus directorul medical dr. Gabriela Lucachi.

Primarul Daniel Harpa s-a arătat bucuros și a ținut să-i felicite pe managerul dr. Florin Apostoae și pe directorul medical dr. Gabriela Lucachi: „Este o reușită, într-adevăr. Mă bucur că cei din conducerea spitalului nostru au reușit să aducă doi medici anesteziști, în măsura în care era nevoie acută de serviciile lor. Am înțeles că vor mai veni și alți doi medici, ceea ce mă bucură și mai mult. Îi felicit pe cei doi directori, pe domnul dr. Apostoae și pe doamna dr. Lucachi, pentru profesionalismul și competența de care dau dovadă. Mă bucur că nu mi-au înșelat așteptările. Voi depune și în continuare toate eforturile pentru dezvoltarea și modernizarea spitalului nostru”.

C.T. STURZU

2 COMENTARII

  1. Dar nimeni nu stie ca in tot spitalul exista bacteria clostridium difficile. Si ca in acest moment un pacient se zbate intre viata si moarte pentru ca a luat bacteria din spital. Bacteria clostridium difficile este bacteria din cauza careia au murit cei de la colectiv.

Comments are closed.