Reuniunea Tinerilor Ortodocși din  Patriarhia Română, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În perioada 3-6 septembrie, la Baia Mare, a avut loc  Reuniunea Tinerilor Ortodocși din  Patriarhia Română, la care a fost prezent și un grup de 30 de tineri din cadrul Arhiepiscopiei Romanului. La întâlnire au participat peste 3.500 de tineri români, dar și din Polonia, Italia, Spania sau Ucraina.

”Programul a inclus între altele, conferinţe pe teme legate de vârsta tinereţii și dezbateri cu invitați de seamă ai vieții spirituale, rugăciune, vizite la muzee şi la alte obiective turistice ale zonei, precum şi concerte serale, susţinute de către Ansamblul Național Transilvania, Dinu Iancu Sălăjanu, Paula Seling, Brio Sonores, maestrul Grigore Leșe, precum și de tineri interpreți de muzica populară”, a declarat preot Daniel-Ionel Marari, directorul Centrului Catehetic ”Sf. Cuv. Parascheva”.

Vineri, tinerii au participat la procesiunea „Bucuria credinței”, care a fost condusă de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în frunte cu IPS Andrei – Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Reuniunea s-a încheiat sâmbăta, cu participarea tuturor tinerilor la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala episcopală ortodoxă „SfântaTreime”. (C. MATEI)

Articolul precedent„Secetă” de 19 ore la Roman
Articolul următorMii de buletine în comunele limitrofe Romanului