Restricții pentru Piatra Neamț, Făurei și alte cinci localități, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț a emis astăzi o hotărâre prin care stabilește o serie de măsuri restrictive pentru localitățile în care incidența cazurilor covid 19 este mai mare de 6, respectiv 3 la mia de locuitori.

Pentru Făurei, unde incidența este de 6,31 la mie, sunt interzise o serie întreagă de activități precum: desfășurarea activității cinematografelor, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice sau private, activităților sportive sau recreative atât în interior, cât și în aer liber, dar și nunțile, botezurile sau alte evenimente private. De asemenea, este interzisă deplasarea în afara gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00 -5,00, cu excepțiile cunoscute, deplasările în interes profesional și urgențele medicale. Se închid barurile, restaurantele, cluburile și discotecile, fiind permisă doar activitatea de preparare a produselor alimentare de tip take-away. Activitățile economice în spații închise, în week-end, sunt permise numai în intervalul orar 5,00 -18,00. Se suspendă activitatea sălilor de sport și a piscinelor.

Pentru municipiul Piatra Neamț și comunele Costișa, Urecheni, Borlești, Stănița și Farcașa este permisă desfășurarea competițiilor sportive în interior sau exterior, numai la o capacitate de maxim 30%, cu păstrarea distanței de 1 metru și purtarea obligatorie a măștii de protecție. De asemenea, cinematografele și sălile de spectacole pot funcționa cu capacitate de maxim 50%. Este permisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu maxim 200 de participanți, care sunt vaccinați cu schema completa, prezintă test prin care se confirmă că nu sunt infectați sau au trecut prin boală în ultimele șase luni.

Măsurile sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile, până pe 14 octombrie, când urmează să fie stabilite alte măsuri sau să fie ridicate aceste restricții, în funcție de evoluția epidemiologică în aceste localități.

Toate celelalte măsuri restrictive pot fi consultate în textul integral al Hotărârii nr. 93 a CJSU Neamț de astăzi, 29 septembrie.

Angela Croitoru

Articolul precedentL2 Poli Iaşi câştigă deplasarea de la Călăraşi şi se apropie de locurile de play-off
Articolul următorHANDBAL MASCULIN Pietricica Neamţ a pierdut în deplasarea de la CSM Bacău Divizia A
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.