Autoritățile au decis luni, 19 noiembrie, instituirea unor restricții de tonaj pe drumuri naţionale din judeţul Iaşi, informează Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi. Este vorba despre DN 28A, km 0-37 (Târgu Frumos-Pașcani-Moțca) şi DN 28, km 0-28 (Casa de apă-Târgu Frumos), fiind vizate autovehiculele cu greutate mai mare de 7,5 tone.

„Motivul îl reprezintă ninsorile abundente, măsura fiind instituită îndeosebi pentru evitarea riscului de accidente rutiere grave și crearea de blocaje în trafic. Momentan, pe sectorul respectiv, DRDP Iași acționează cu autobasculante cu lamă și sărărițe, dar și cu utilaje de tip Unimog. Circulația se desfășoară însă în condiții de iarnă, cu sectoare de zăpadă frământată, pe fondul căderilor consistente de precipitații. DRDP face eforturi pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță, ridicarea restricției fiind condiționată însă și de evoluția situației meteo, dar și a parametrilor din trafic”, se precizează într-un comunicat de presă.

De altfel, chiar în această dimineaţă, din cauza condițiilor meteo și a neglijenței şoferului, un TIR a derapat în afara şoselei în comuna Costești (Iași). „Din fericire, nu au existat victime, singurul neajuns fiind blocarea traficului timp de aproximativ 15-20 de minute, cât au durat manevrele de repunere a autovehiculului pe carosabil. Menționăm că reluarea circulației a fost posibilă prin intervenția DRDP Iași, care a dirijat spre locul accidentului un utilaj de tip Unimog, aflat în patrulare pe sectorul respectiv”, menţionează aceeaşi sursă.

La acest moment, pe drumurile naționale din administrarea DRDP Iași acționează 150 de autoutilaje, iar în bazele de deszăpezire sunt disponibile aproximativ 39.000 tone de material antiderapant (sare și clorură de calciu).

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – telefon 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale. (ZCH NEWS; FOTO: DRDP Iaşi)

Articolul precedentAmbulanțele ajung cu întârziere la solicitări
Articolul următorForțele Aeriene Române prezintă liceenilor din Neamț oferta educațională
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.