pietricica turism
În Zimbabwe, inflația este de poveste, iar oamenii cară banii cu roaba când cumpără pâine. Din fericire, Consiliului Local Piatra Neamț i se cer lei, nu dolari zimbabweni

Consiliul Local Piatra Neamț are pe ordinea de zi a ședinței ordinare din februarie un proiect de hotărâre extrem de interesant și ofertant. Federația Română de Tenis, care, pentru evenimente deosebite, alege Clujul, a cerut sprijin Primăriei municipiului Piatra Neamț pentru organizarea meciului de tenis cu Republica Zimbabwe, în cadrul competiției în care, cândva, România strălucea, Cupa Davis. Este vorba despre turul I, Grupa II-a, Europa-Africa.

Curajul Federației Române de Tenis vine după ce Piatra Neamț a mai găzduit întâlnirea de prestigiu cu puternica națională a statului Luxemburg, când ”la Piatra Neamț au fost oferite condiții excelente în Sala Polivalentă”.

Pentru a găzdui acest adevărat regal sportiv, Federația cere, nu oferă, 40.000 de lei și gratuitate la sală pentru antrenamente și meci în perioada 29 martie – 7 aprilie 2019.

Respectând adevărul istoric, deși este un eveniment sportiv internațional, el îi va costa pe nemțeni mult mai puțin decât Gala în care Cătălin Moroșanu și-a etalat mușchii și echipamentul, în aceeași sală polivalentă, prilej pentru care s-au cheltuit 156.000 de lei numai de la Consiliul Județean. (V.B.)