0:00

Rezultatele repartizării computerizate la liceu arată că în regiunea Nord-Est mai sunt 898 de locuri neocupate și 961 elevi nerepartizați. Dacă aceștia pot fi considerați în categoria celor care au abandonat școala, este prematur de spus, în condițiile în care urmează și a doua etapă de repartizare.

Cert este că pentru cei care nu au intrat acum la un liceu, mai au o șansă în județele Bacău, Botoșani, Suceava și Vaslui, care au mai multe locuri libere decât numărul elevilor nerepartizați. Cele mai puține locuri neocupate sunt în Neamț (26) și Iași (54):

Bacău – 148 nerepartizați, 237 locuri libere

Botoșani – 97 nerepartizați, 141 locuri libere

Iași – 159 nerepartizați, 54 locuri libere

Neamț – 242 nerepartizați, 26 locuri libere

Suceava – 196 nerepartizați, 236 locuri libere

Vaslui – 119 nerepartizați , 204 locuri libere

Dintre elevii care nu au prins loc la liceu, cea mai mare medie de admitere este 8,80 (elev din Suceava, care a optat pentru Cluj) și cea mai mică 1,25 (elev din Neamț, a optat pentru Neamț), potrivit datelor publicate de Ministerul Educației .

Situația detaliată pe fiecare județ în parte este următoarea:

-Bacău – repartizați, medii

-Botoșani – repartizați, medii

-Iași – repartizați, medii

-Neamț – repartizați, medii

-Suceava – repartizați, medii

-Vaslui – repartizați, medii

Elevii admiși vor depune dosarele de înscriere în perioada 15-20 iulie, apoi se soluționează situațiile speciale, în zilele de 21, 22 și 25 iulie.

A doua etapă de admitere începe de mâine, 15 iulie, cu afișarea locurilor libere, înscrierea candidaților la probele de aptitudini, unde este cazul, se face în data de 26 iulie, desfășurarea probelor este programată pentru 27-28 iulie, apoi de afișează rezultatele și se soluționează contestațiile în perioada 28-29 iulie. În perioada 1-3 august candidații nerepartizați depun cererile de înscriere și repartizarea la liceu se va derula în perioada 4-5 august, după regulile ce au fost stabilite de fiecare comisie județeană de admitere.

C.I.

Articolul precedentAccident în giratoriul de pe bulevardul Roman Mușat
Articolul următorColiziune între un scuter și un autoturism; două persoane au ajuns în spital!