pietricica turism

* dacă o cere Centrul, liberalii și democrat-liberalii din județ n-au nimic împotrivă

La scurt timp după ce Crin Antonescu și Vasile Blaga au anunțat că PNL și PDL plănuiesc o unificare, au început să se miște și structurile locale. Că această colaborare va fi o unificare în adevăratul sens al cuvântului, că se va finaliza cu o fuziune, că vor coopera pur și simplu, deja nu mai contează. PNL și PDL declară la unison că vor defila braț la braț, din nou, în contrapartida socialiștilor.

Dorinel Ursărescu și Alexandru Drăgan sunt liderii filialelor Neamț ale PNL și PDL și tot ei vor fi cei care vor perfecta alianța la nivel județean. Când, cum și în ce împrejurări, rămâne de văzut, de discutat.

ursarescu 2

Dinspre PNL se resimte o grabă, motivată în parte și de iureșul de la nivel central. Dorinel Ursărescu spune că se va întâlni cu omologul său de la PDL cât de repede: ”Sincer, aș fi preferat să nu fim nevoiți mai intrăm în niciun fel de alianțe, dar realitățile electorale și rezultatele ne obligă să facem ceea ce am făcut din 2004 încoace, să fim pompierul de serviciu și să ne aliem pentru salvarea democrației în României, pentru a bara ascensiunea unui partid care tindea să fie autoritar. În 2011 am intrat în USL cu bună-credință, crezând că partidul s-a modernizat odată cu venirea lui Victor Ponta. Ne-am înșelat și acum încercăm această alianță, deoarece cred că Ponta este mai rău decât Băsescu, Iliescu și Năstase la un loc! Pozează de foarte multe ori în heruvim și este crezut de multă lume. Am vorbit telefonic cu domnul Drăgan de la PDL, probabil o să ne întâlnim astăzi după amiază (ieri, 29 mai) și vom face ca lucrurile să meargă foarte repede”, a spus președintele PNL Neamț.

alexandru dragan pdl

Alexandru Drăgan nu este la fel de grăbit să se vadă cu Ursărescu. Preferă mai întâi să primească ”ghidul” de la București: ”Alianța în vedere fuziunii o văd ca pe un lucru absolut normal. Să vedem cu ce forțe ne luptăm și cu cine plecăm noi la luptă. Nu e adevărat că am avut relații rele cu PNL. Nu i-am stuchit, nu i-am pupat. Sper ca alianța noastră să reprezinte o rază de lumină pentru români. E clar că avem de luptă cu dușmanul roșu. Cu Băsescu n-avem nimic de împărțit. E un proiect închis, așa a zis, și-l ascultăm. Cu dl. Ursărescu deocamdată nu m-am văzut. O să ne întâlnim după ce vin de la Colegiul Director al partidului, să primesc instrucțiuni și apoi vedem. Acum nu am ce să discut cu dumnealui”.

O bună parte a electoratului își amintește că PDL și PNL nu sunt la prima alianță. Memoria Alianței Dreptate și Adevăr, care a dat României un președinte democrat (Traian Băsescu) și un prim-ministru liberal (Călin Popescu Tăriceanu) încă e vie, chiar dacă alianța în sine n-a durat decât un pic mai mult de doi ani. Cam cât USL-ul, am putea spune… Ce-i drept, la acea vreme, alții au fost artizanii și liderii. Poate a doua oară e cu noroc. În mod cert sunt destui care doresc asta.

Dana OSTAHIE