Publiserv angrenat în lucrări majore
* plombările și asfaltările se realizează în baza unui program pus la punct de comun acord cu Primăria Piatra Neamț

Refacerea arterelor de circulație din Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Bulevardele, arterele principale și mai multe străzi din municipiul Piatra Neamț au intrat într-un amplu program de refacere completă sau reabilitare. Publiserv, societatea Consiliului Local care se ocupă de întreținerea drumurilor de pe raza muncipiului, a demarat lucrările în forță, mai ales că vremea bună din ultima perioadă a permis acest lucru. Până la sfârșitul lunii mai se va acționa, cu mai multe echipaje și utilajele aferente, în paralel, la plombări sau refaceri de covoare asfaltice. Primul cartier vizat, în afară de arterele intens circulate din centrul orașului, este Gara Veche. Lucrările de reabilitare a străzilor din acest cartier au început încă din aprilie și urmează să se încheie în curând, iar în paralel se lucrează pe câteva străzi din cartierul Precista. Plombările și asfaltările se realizează în baza unui program pus la punct de comun acord de Primăria Piatra Neamț și Publiserv.

Refacerea arterelor de circulație din Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

”În continuare, se lucrează în cartierul Gara Veche, pe străzile Mureș și Siretului, după care echipajele Publiserv vor continua lucrările în aproximativ aceeași zonă, adică în cartierul Ciritei, inclusiv zona Potocina cu străzile Prieteniei, Terasei și Zefirului, unde se vor face balastări, ultimele două ajungând la intersecția cu strada Izvoare. De asemenea, zilele acestea se frezează și se plombează pe strada Muncii și pe strada Ion Ionescu de la Brad. În cartierul Precista, se lucrează pe strada Alexandru Lăpușneanu și s-a finalizat porțiunea de pe strada Eroilor care face legătura cu strada prof. I. Negri. Se continuă pe strada prof. I. Negri până pe strada Mihail Sadoveanu. Și pe strada Fermelor vor continua frezările și plombările acolo unde este cazul, mai puțin pe porțiunea unde s-a turnat deja covor asfaltic. S-a decis turnarea covoarelor asfaltice pe acea porțiune, pentru că era prea deteriorată pentru a mai plomba. De asemenea, echipe specializate ale Publiserv lucrează la înălțarea căminelor, a gurilor de canal, acolo unde s-a turnat covor asfaltic.  Se va lucra și în cartierul Dărmănești pe mai multe străzi și porțiuni de străzi unde se plombează sau se toarnă covoare asfaltice, în funcție de necesități.

Refacerea arterelor de circulație din Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

De asemenea, vor mai fi și alte străzi de asfaltat însă așteptăm ca firmele care lucrează la reparațiile și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, să termine la rândul lor lucrările, iar acest lucru este valabil pentru mai multe artere de circulație unde se lucrează la rețeaua de apă și canalizare. Acele străzi nu pot fi asfaltate decât după ce se finalizează reabilitările rețelelor de alimentare cu apă. Tot în această perioadă, lucrătorii Publiserv repară și se pregătesc să monteze două locuri de joacă în cartierul Văleni, unul la școală și unul la grădinița din același cartier. Totodată am demarat și programul de reparații la băncile amplasate pe străzi, în cartiere, și urmează ca tot Publiservul să monteze în tot orașul aproximativ 500 de coșuri de gunoi”, a declarat Elena Boengiu, director Publiserv Piatra Neamț. (I. CĂLIN)

Articolul precedentPietrencele au pierdut cu Rapid
Articolul următorGirov: Investiţii neplătite şi abandonate