drum cu flori foto crisana.roAnul acesta, prin două hotărâri de guvern, județul Neamț a primit de la guvern 21,192 milioane de lei noi, sume defalcate din TVA. Cea mai recentă intrare de bani s-a produs cu nici o lună în urmă, prilej cu care s-au distribuit bani localităților din Neamț, pentru drumuri și alte cheltuieli curente. Vă prezentam atunci situația repartizărilor financiare, rezultate din rectificarea bugetară. Acum, pe final de an, CJ Neamț rectifică rectificarea și renunță la niște bani pe care-i oprise pentru drumurile județene, ca să dea tot localităților aflate în nevoie. În ședința de mâine, 15 decembrie, consilierilor județeni li se propune modificarea alocărilor de luna trecută, întrucât ”cu adresele primite din partea unor consilii locale, se solicită alocarea unor sume necesare efectuării unor lucrări de reparații și consolidări ale drumurilor ce nu au putut fi acoperite din fondurile alocate până în prezent”.

”Urmare celor prezentate, propun diminuarea sumelor defalcate din TVA pentru drumurile județene pentru Consiliul Județean Neamț, care sunt în sumă de 4.910 mii lei cu 850 mii lei și repartizarea aceleiași sume unor consilii locale, după cum urmează: Consiliul local Bicaz – 100 mii lei, Consiliul local Târgu Neamț – 200 mii lei, Consiliul local Borca – 150 mii lei, consiliul local Costișa – 200 mii lei, Consiliul local Tazlău – 200 mii lei”, susține președintele Constantin Iacoban.

Rectificarea-i cu noroc în special pentru orașul Târgu Neamț, care obține astfel, de Moș Crăciun, fix 1.100.000 lei noi pentru drumurile sale, în loc de 900.000 cât primise în noiembrie. După majorările care se vor opera acum, CJ Neamț rămâne cu 4.060.000 de lei pentru drumurile județene de care răspunde, Borca ajunge la 380.000 de lei, Costișa ajunge la 330.000 de lei, Tazlău la 530.000 de lei, iar Bicaz la 450.000 de lei, ca să-și rezolve problemele cu drumurile. (D. OSTAHIE; FOTO: crisana.ro)