0:00

Consilierii locali din Piatra Neamț sunt convocați joi, 26 martie, în ședință ordinară, începând cu ora 15:00, pentru a dezbate o nouă rectificare bugetară și acordarea unor facilități fiscale, în contextul pandemiei COVID-19.

Rectificare bugetară şi facilităţi fiscale vor fi discutate în şedinţa CL Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSunt 9 proiecte de HCL pe ordinea de zi, cel mai important fiind cel care prevede alocarea a 200.000 de lei din ”fondul de rezervă bugetară la dispoziția autorităților locale”, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Aleşii trebuie să decidă dacă se alocă 170.000 de lei pentru achiziționarea produselor de dezinfecție și 30.000 de lei pentru bugetul Direcției de Asistență Socială, necesar finanțării cheltuielilor cu hrana pentru persoanele aflate în izolare.

Consilierii vor discuta şi HCL care prevede ca persoanele fizice și juridice care au în concesionare sau în închiriere bunuri imobile aflate în proprietatea municipiului Piatra Neamț să beneficieze de scutiri fiscale. Propunerea este ca cei care și-au sistat activitatea să fie scutiți de la plată pe toată perioada decretării stării de urgență, iar cei care și-au redus programul de lucru să beneficieze de reduceri ale chiriei de 50%. Aplicarea acestor măsuri se va face în baza unei declarații pe proprie răspundere. (M.E.Z.)

Articolul precedentCoronavirus – 103 cadre medicale confirmate infectate
Articolul următorCNAS: Precizări privind tratamentul bolnavilor cronici
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.