foisor

Foişorul din Parcul central îşi deschide porţile, luni 19 august, pentru toți copiii şi tinerii din Piatra Neamţ. Asociaţia „Sens Civic” desfăşoară, începând cu această săptămână şi până la finele lunii septembrie, proiectul intitulat Recreaţie cu Sens Civic, cu finanţare de la primărie şi consiliul local. Conform proiectului, de luni până vineri, la foişor vor avea loc zilnic câte doua activităţi educative-recreative, prin care membrii ASC vor desfăşura ateliere tematice, în scopul promovării spiritului civic prin metode specific educaţiei non-formale. Atelierele sunt gratuite, au o durată de două ore şi se adresează copiilor între 3 şi 10 ani precum şi tinerilor de toate vârstele. Programul activităţilor este următorul:

* Luni: între orele 10-12 “Şcoala Bunelor Maniere pentru copii”; între orele 18-20 “Să călătorim pe spatele curcubeului” – modul de Artă plastică şi facepainting

* Marţi: între orele 10-12 “Învăţare prin joc şi joacă”; între orele 17-19 “Educaţie civică”

* Miercuri: între orele 10-12 “Ora de ecologie”; între 17-19 “Clubul de lectură”

* Joi:           între orele 10-12 “Educaţie nonformală”; între 18-20 “Atelierul de media”

* Vineri: între orele 10-12 “ Să ne cunoaştem oraşul pe bicicletă”; între 18-20 “Să învăţăm să comunicăm”

“Într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, modulul «Școala Bunelor Maniere pentru copii» îi va determină pe aceştia să învețe și să aplice «regulile» de bună purtare. Conținutul modulului, diferențiat pe categorii de vârstă, este interesant și captivant. Vom dezvolta spiritul de echipă și vom încuraja asimilarea cunoștințelor prin experimentare, iar jocul, ca formă de învățare, va ocupa un loc principal. Vreau sa mulţumesc primăriei şi consiliului local pentru această finanţare”, a declarat Florentina Drăgoi, membru ASC şi coordonator al modului “Şcoala Bunelor Maniere pentru copii”.

Activităţile se vor desfăşura atât în foişorul din parcul central cât şi în diverse zone ale oraşului sau în împrejurimi (exemplu: trasee prestabilite pentru drumeţiile cu bicicletele care vor avea loc în fiecare vineri dimineaţă). Cei interesaţi pot obtine mai multe detalii pe site-ul: www.senscivic.ro sau de pe pagina de facebook a asociaţiei. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentRegina Maria, la Piatra Neamţ şi pe Ceahlău
Articolul următorBăutura la volan = dosar penal