aleho
heidelbergcement

Medalia de aur pentru Ema Iosefina Chiriloi, clasa a VIII-a la Școala Gimnazială 5 Piatra Neamț, prof. Cristina Letos, nu este singurul record al elevilor nemțeni la Olimpiada Națională de Geografie 2019.

Andreea Ioana Grămadă, în clasa a IX-a la Colegiul Național „Petru Rareș”, prof. Elena Simona Magdalina, a obținut punctajul maxim 100 la proba practică scrisă, în condițiile în care a fost greu de atins acest punctaj la edițiile din ultimii ani. Andreea, care provine tot de la Școala Gimnazială 5 Piatra Neamț, a participat și la proba de baraj pentru selecția în lotul Olimpiadei de Geografie a Europei Centrale, de Sus și Sud-Est de la această ediție. Ea a primit mențiune din partea Ministerului Educației Naționale.

Un alt record la această competiție este cel consemnat de Andreea Georgiana Fârțigu, clasa a XII-a la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, care a primit diploma de consecvență ca recunoaștere pentru participarea 5 ani la rând la Olimpiada Națională de Geografie.

Remarcabile sunt și cele 6 premii speciale acordate de Societatea Română de Geografie elevilor: Elias Andrei Călugăru, clasa a VIII-a la Liceul Tehnologic Petricani, prof. Mariana Predoaia; Ecaterina Pintilie, clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Iustin Pîrvu” Poiana Teiului, prof. Iuliana Andrușcă; Maria Rotariu, clasa a X-a la CN „Petru Rareș”, prof. Elena Simona Magdalina; Andrei Nicu Dandu-Pop, clasa a XI-a la CN „Calistrat Hogaș”, prof. Elisabeta Tofan; Tudor Paul Aungurenci, clasa a XI-a la CN „Roman Vodă”, prof. Claudia Macovei; Andreea Georgiana Fârțigu, clasa a XII-a la „Calistrat Hogaș”, prof. Elisabeta Tofan.

La ediția din acest an a olimpiadei, ce a avut loc la Târgu Mureș, au participat 355 de elevi din țară. (C.I.)