pietricica turism

Ambulanţa Neamţ a recepţionat peste 1.300 de solicitări la acest început de an. Cele mai multe apeluri au fost pentru răniți din accidente, agresiuni și cazuri medicale. Media zilnică, de 200 de persoane care au cerut ajutor la 112 în prima săptămână a lui 2019, a fost depășită mai ales după Revelion și în week-end-ul trecut.

“Este un record de urgențe, față de ultimii ani. Au fost zile când am avut și 300 de misiuni. Foarte multe accidente rutiere, cu numeroase victime, multe persoane rănite în agresiuni, mulți cu etilism. Dar și pacienți cu afecțiuni cronice, decompensați după sărbători. Ce este important, este că la toate solicitările s-a răspuns repede. Suntem prompți și datorită faptului că avem resursele necesare: noile ambulanțe primite la finele anului trecut asigură 9-10 echipaje zilnic pe stația centrală Piatra Neamț, avem resursele umane și logistice necesare”, a declarat asistenta șefă Luminița Rozoschi, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Neamț.

Din cele 8 ambulanțe noi primite la Neamț în decembrie 2018, 3 au rămas la Piatra Neamț, zona cu cea mai mare acoperire, câte două fiind alocate la Roman și Târgu Neamț, iar una la Bicaz. (C.I.)