În perioada 8-15 august, polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de viteza excesivă. La finalul acţiunii, ce face parte din ROADPOL-SPEED campanie la nivel naţional, poliţiştii au tras linie şi au adunat un adevărat record de amenzi: 818, dintre care 805 pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice.

Au fost depistaţi în trafic nu mai puţin de 427 de vitezomani care circulau cu viteze peste regimul legal, alţi 18 au făcut depășiri neregulamentare, iar 10 şoferi erau sub influența alcoolului. Amendaţi au fost şi 7 pietoni, alţi 9 şoferi care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor, 3 care nu au respectat semnificația culorii roșii a semaforului și 331 pentru alte abateri rutiere.

Record de amenzi date de poliţişti: 818 amenzi, 8 infracţiuni şi 122 de premise reţinute!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAu fost reținute 122 de permise de conducere, dintre care 73 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru depășiri neregulamentare, 10 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 2 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 8 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 3 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și 8 pentru alte abateri.

Polițiștii rutieri au retras 37 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Au fost constatate 8 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Două exemple furnizate de IPJ Neamț denotă graba cu care unii șoferi doreau să ajungă la destinație, fără a mai ține seama de regulile de circulație:

  • În 13 august, un şofer circula pe drumul national, în Dumbrava Roşie, cu 124 km/h într-o porţiune de drum cu maxim admis de 50 de km/h, el efectuând și mai multe manevre de depășire cu încălcarea marcajului longitudinal dublu continuu. Şoferul a fost sancționat cu amendă și reținerea permisului pentru o perioadă de 180 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulație.
  • Un alt şofer, o femeie, în Tarcău, în noaptea de 14 august, tot pe drum national, circula cu 81 km/h în plus față de limita legală de viteză. Şi aceasta a fost sancționată cu amendă și reținerea permisului de conducere pentru 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulație.

Angela Croitoru

Imagini: IPJ Neamț

Articolul precedentGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: „România Educată”, în dezbatere cu nemțenii
Articolul următorCOD GALBEN Instabilitate atmosferică temporar accentuată în Regiunea Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.