Astăzi, 31 martie, în județul Neamț au fost testate pozitiv la coronavirus încă 131 de persoane, un număr record de cazuri noi, similare perioadei octombrie-noiembrie. La nivel național sunt 6.156 de cazuri noi după 41.554 testări: „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 28.983 de teste RT-PCR (19.008 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.975 la cerere) și 12.515 teste rapide antigenice. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 56 de teste RT-PCR, prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 31 martie a.c.”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Rata de infectare a crescut astăzi ușor, până la valoarea de 2,12 cazuri la mie în Neamț. Noile cazuri provin din mai multe localități, în zona roșie intrând astăzi doar comuna Horia (3,14 la mie rată), iar în comuna Secuieni n-au mai fost confirmate persoane în plus față de ieri (tot 6,06 la mia incidență).

rata localitati 31mar

Numărul pacienților pozitivi spitalizați a urcat până la 13.248 în țară, dintre care 1.412 în secțiile ATI, a doua zi cu număr record de bolnavi în stare critică.

De ieri și până astăzi, în țară s-au înregistrat „129 de decese (70 bărbați și 59 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București”, dintre care doar 3 nu mai aveau și alte boli.

C.I.

Articolul precedentMaxim istoric: euro a ajuns la 4,92 lei
Articolul următorCum poți afla dacă ai un partener fidel sau nu cu ajutorul Detectiv Premium