Actualizare: Acțiunea poliției nemțene de a depista „vitezomanii” din trafic a continuat și sâmbătă, 31 iulie.

Poliţiştii au aplicat 148 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 95.000 de lei, iar ca măsuri complementare, au reținut 27 de permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

„Respectați regimul legal de viteză! Polițiștii rutieri reamintesc că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă una dintre principalele cauze generatoare a accidentelor rutiere în județul Neamț. Pentru siguranța traficului rutier și menținerea unei atitudini prudente în trafic, polițiștii acționează pe principalele drumuri naționale și județene cu aparatele radar, inclusiv cu dispozitivul TrueCam. Pentru călătorii în siguranță, recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să se asigurare şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare și să crească distanţa de siguranţă între vehicule”, precizează agent de poliție Georgiana Moșu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

Iată câteva exemple de sâmbătă, 31 iulie:

  • pe DN 15 D, în Turturești, un bărbat, de 31 de ani, din Piatra Neamț, conducea un autoturism cu 139 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h;
  • pe același drum național, în Roznov, un bărbat  28 de ani, din județul Bacău, conducea cu 120 km/h, pe un sector de drum cu limită de 50 de km/h.

Cei doi au fost sancționați cu amendă, în valoare de 1305 lei, fiindu-le reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile, ca măsură complementară.

Știre inițială: În contextul accidentelor deosebit de grave care s-au petrecut nu doar în județul Neamț ci și în restul țării în ultimele săptămâni, poliția rutieră și-a intensificat controalele.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri nemțeni au efectuat verificări în trafic, în special pe linia respectării vitezei de deplasare. Controalele s-au lăsat cu nu mai puțin de 159 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au reținut 36 de permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Iată și câteva exemple de vineri, 30 iulie. Pe DJ 156 A, în afara localității Dobreni, o femeie, de 34 de ani, din județul Bacău, conducea un autoturism, cu 142 km/h, pe un sector de drum cu limita de 90 de km/h. Pe același drum județean, dar în Botești, un bărbat, de 57 de ani, din județul Bacău, conducea cu 124 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h. În Oșlobeni, pe DN 15C, un bărbat, de 33 de ani, din Piatra Neamț, nu a respectat limita de 50 de km/h, fiind surprins de radarul poliției în timp ce  conducea cu 114 km/h.

Toți acești șoferi au primit amendă, în valoare de 1305 lei, fiindu-le suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile.

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii vor să se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate.

Angela Croitoru

Articolul precedentDSP Neamț: De la 1 august copiii pot fi programați online la vaccinarea anti covid
Articolul următorSalvamont România împlineşte astăzi, 1 august, 52 de ani de activitate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.