roman cnrv b 01Comisia de recepție a lucrărilor la Corpul B al Colegiului Național ”Roman Vodă” s-a întrunit miercuri, 7 septembrie, la Roman, în vederea începerii executării recepției la finalizarea lucrărilor.

Reabilitarea Corpului B a început în 2014 (după ce clădirea a stat nefolosită  aproape 10 ani), pe un proiect cu finanțare europeană și a avut termen de finalizare decembrie 2015. Depășirea termenului limită a atras după sine cheltuirea unor fonduri din bugetul local  al Romanului și s-a datorat problemelor apărute la fundația clădirii. În timp, apa pluvială s-a infiltrat sub fundație și a produs o adevărată „mocirlă”, după cum spune unul din constructori. Pentru continuarea lucrărilor era imperios necesară stabilizarea solului de sub fundație.

S-au încercat nu mai puțin de 4 metode de stabilizare, toate implicând și timpi de întărire de circa 30 de zile fiecare. Metoda  care a dat rezultate a fost electrosilicatizarea. S-au introdus aproape 300 de electrozi în sol, de jur împrejurul clădirii, alți electrozi s-au introdus sub fundație, prin interior, s-a introdus silicat sub presiune și apoi s-au pus electrozii sub tensiune.

Recepția se estimează că va dura câteva zile, iar din Comisia de recepție fac parte reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai constructorului și ai beneficiarului. Au fost invitați să participe la recepție și reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est și ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. (D.A.)

Articolul precedentPercheziții domiciliare în Cordun, plase confiscate
Articolul următorMașini ”șterse” de tren, șoferi amendați
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.