Sala FRF

LPF a emis un comunicat, ce confirmă cele relatate pe larg în ediția de vineri, 21 martie a cotidianului nostru: Având în vedere problemele financiare majore cu care se confruntă sportul românesc, în general, şi fotbalul, în special, reprezentanţii cluburilor din Liga 1, cu majoritate de voturi (cluburile Ceahlăul Piatra Neamţ şi FC Astra s-au abţinut), au decis să solicite Federaţiei Române de Fotbal demararea unei corespondenţe cu UEFA în vederea renunţării la condiţia licenţierii pentru participarea la Campionatul Naţional Liga I, cu aplicare pentru ediţia de campionat 2014/2015, urmând ca licenţierea să se desfăşoare numai pentru cluburile participante în competiţiile europene”.

Cu alte cuvinte, pentru restul echipelor, stadioanele să se dărâme peste spectatori, jucătorii și angajații clubului să nu mai fie plătiți, ci să facă totul din plăcere, în timp ce numai conducătorii cluburilor să încaseze salarii, iar huliganii să se manifeste în voie și să facă ce vor în incinta arenelor de fotbal. Corespondența se va purta, după declarația lui Gheorghe Chivorchian, secretarul general al FRF, cu toate că, în luna februarie, Federația a mai trimis o hârtie la UEFA prin care a întrebat dacă regulamentul de licenţiere poate fi schimbat pentru sezonul 2014-2015.

Poziţia lui Andrea Traverso, şeful Departamentului UEFA pentru Licenţierea Cluburilor şi Fair Play Financiar, a fost următoarea: “Modificările de regulament în acest moment din procesul de licenţiere pot submina în mod grav credibilitatea sistemului de licenţiere şi lasă FRF expusă în faţa unor posibile acţiuni în instanţă din partea unor cluburi care au aderat deja la regulamentul aflat actualmente în vigoare. De fapt, cluburile care nu aderat până în acest moment la regulamentul de licenţiere în vigoare pot beneficia de un avantaj nedrept în urma unei eventuale modificări. Principiul tratamentului echitabil ar fi astfel pus în pericol”.

Deci, e greu de crezut că se vor face concesii la propunerea cluburilor de fotbal din Liga I, chiar dacă nu se mai numește acum ”Liga lui Mitică”. (C.S.)